ODRŽANA 13. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE APATIN- USVOJEN PRVI REBALANS BUDŽETA I IZVEŠTAJ REVIZORA

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Na sednici skupštine opštine, danas je razmatrano, 32 tačke dnevnog reda, koje  su usvojene bez primedbi i diskusija. Usvojen je jednoglasno Izveštaj  Državne  Revizorske Institucije o pravilnostima poslovanja opštine Apatin za 2015.  godinu  na koji je bilo 100 primedbi. Na sednici je usvojen i prvi rebalans budžeta za 2017.godinu za kojij e rečeno da je uvećan za 47 miliona dinara, odnosno za 998 miliona na milIajrdu i 90 miliona dinara. Kako je konstatovano od uvećanja je došlo najviše iz tri razloga. Prvi, je preuzimanje dela komunalnih poslova od mesnih zajednica do Javnog komunalnog preduzeća “Naš dom”, drugi je priliv od Republike koji je prenešen iz prošle u ovu godinu u iznosu od 52 miliona  i treći su sredstva po osnovu konkursa 47 miliona dinara.

Na sednci je predstavljen plan zaštite životne sredine za koje je planirano pet miliona dinara. Od zakupa poljoprivrednog zemljišta je planirano nešto više od 81 miliona dinara. U tački o rukovodećim ljudima opštine držeći se zakona od sada je predviđeno mesto zamenika sekretara opštine. Takođe odbornici su prihvatili izmenu o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za sve organizacione oblike  u opštini 298 s tim da je to manji broj od dozvoljenog zakonom da se izvrši izmena i povećava se jedan izvršilac u Slobodnoj zoni i Pčelici.

Odbornici su izvešteni o referendumu u Romskom naselju povodom osnivanja Mesne zajednice na kojem je 796 bilo”za” i svega “24” protiv. U izveštaju sa sednice izdvajamo još da je su odbornici prihvatili predlog Predškolske ustanove “Pčelica” da cene vrtića ostanu iste kao 2015. i 2016.godine. Na sednici su razrešeni pojedini članovi školskih i upravnih odbora a imenovani drugi. Takođe, zbog ostavki  pravnika Milana Markovića i Marka Đumića, imenovani novi članovi Komisije za sprovođenje komasacije zemljišta u Kupusini, Vladimir Simin i Stefan Davidović. Prihvaćeni su i izveštaji javnih preduzeća, ustanova, mesnih zajednica.

Marko DJumic Jevto Milojevic (2) Nedeljko Vucenovic (1) Nikola Marceta Sinisa Jovanovic Skupstina, sednica skupstine opstine Apatin (1) Skupstina, sednica skupstine opstine Apatin (3) Skupstina, sednica skupstine opstine Apatin (2) Milan Skrbic, predsednik opstine Apatin Skupstina, sednica skupstine opstine Apatin (4) Ilija Bursac Skupstina, sednica skupstine opstine Apatin (6) Sanja Bacic (1) Slavoljub strbo Skupstina, sednica skupstine opstine Apatin (5) Vladimir Vukosav (2) Danijela Obradovic Branka Vejin