ODRŽAN SKUP ZAJEDNICE SRBA IZ HRVATSKE I BOSNE I HERCEGOVINE

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI VOJVODINA

Predstavnici Zajednice Srba Hrvatske i BiH, čije su podružnice već formirane u više gradova u Vojvodini, posetili su večeras Apatin, da upoznaju građane koji su proterani iz Hrvatske i BiH sa inicijativom o formiranju ovog udruženja.

Na skupu u prepunoj sali SO Apatin, govorili su Stanoje Cicak član predsedništva, Aleksa Subotić iz Sombora, koordinatorka omladine Maja Bojić,prof. dr Stojan Berber, narodni poslanik Zoran Subotić i predsednik Zajednice Branislav Švonja.

Osnovni razlog okupljanja Srba poreklom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine je u potrebi da se rešavaju njihovi specifični a nerešeni problemi, kako ovde u Srbiji, tako i u Republici Hrvatskoj i BiH. Ideja je objedinjavanje, udruživanje i stvaranje snage koja će pomoći u rešavanju tih problema. Upućen je poziv svima da se pridruže, jer kako je rečeno, nije reč o političkoj organizaciji, već udruženju u kojem ima visokoobrazovanih ljudi, koji žele da rade na zajedničku korist.

Branislav Švonja se zahvalio svim ljudima koji su se odazvali današnjem skupu ali i izvinio onima koji su ostali ispred sale. On je ujedno dao obećenje da će sledeći put kada bude gostovao u Apatinu na skupu koji bude organizovala Zajednica Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine biti preko 1000 ljudi.

udruzenje srba iz Hrvatske i bosne i hercegovine (8) udruzenje srba iz Hrvatske i bosne i hercegovine (7) udruzenje srba iz Hrvatske i bosne i hercegovine (6) udruzenje srba iz Hrvatske i bosne i hercegovine (10) udruzenje srba iz Hrvatske i bosne i hercegovine (5) Zoran SUbotic (1) Zoran SUbotic (3) udruzenje srba iz Hrvatske i bosne i hercegovine (4) Stojan Berber (2) Maja BOjevic, udruzenje srba (3) Maja BOjevic, udruzenje srba (4) udruzenje srba iz Hrvatske i bosne i hercegovine (2) udruzenje srba iz Hrvatske i bosne i hercegovine (3) udruzenje srba iz Hrvatske i bosne i hercegovine (1) Stojan Berber (1) Stanoje Cicak (2) Stanoje Cicak (1) Maja BOjevic, udruzenje srba (2) Maja BOjevic, udruzenje srba (1) Branislav Svonja (6) Branislav Svonja (5) Branislav Svonja (4) Branislav Svonja (1) Branislav Svonja (2) Aleksa Subotic Branislav Svonja (3)