ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ЈАВНОГ И ЦИВИЛНОГ СЕКТОРА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА РАДА

APATIN POLITIKA VESTI

У Апатину је 13. фебруара 2019. године одржана радни састанак представника јавног и цивилног сектора са представницима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, УГ „Иницијатива за развој ни сарадњу“ и немачке организације „АСБ“ усмерене на хуманитарне и социјалне делатности и највише је усмерена на области социјалних услуга и цивилне заштите.

Тема састанка је била могућност локалне самоуправе, јавног и цивилног сектора да активније узму учешће и конкуришу са пројектима које финасирају ЕУ фондови, а све у циљу побољшања квалитета живота наших грађана кроз пружање квалитетнијих услуга социјалне заштите.

Састанак је део иницијативе коју је покренило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, те је испред Министарства састанку присуствовала Ивана Миловановић, док су ипред организације АСБ учествовале Маја Бобић и Маша Митровић и Игор Којичић испред „Иницијативе за развој и сарадњу“. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као представник Републике Србије, прави избор 15 општина, а задатак сваке општине ће бити да изложи по три пројекта појединачне вредности до 50.000 еура са релевантним темама.

Добродошлицу присутнима је пожелео председник општине Милан Шкрбић, а активно учешће су имали и представници локалних удружења и институција, директорка ОШ „Жарко Зрењанин“ Сања Шијан, Рената Куруц менаџер ЛАГ-а, Александра Шћекић испред националне службе Апатин, Николина Сучевић директорка Центра за социјални рад Апатин, те представници НВО сектора: Јелена Карајнаковић из удружења „Панонске добре виле“, Никола Добријевић изспред Центра за културу и образовање из Сонте и Љубица Кусуља из удружења „Апатинске вредне руке“.

извор: Инфо служба општине Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.