ODRŽAN PRVI “PREDUSKRŠNJI VAŠAR” (FOTO)

APATIN DRUŠTVO VESTI

U organizaciji Turističke organizacije Apatina, Udruženja Nemaca “Adam Berenc” i Udruženja ljubitelja prirode “Franc Špajzer” danas je u Apatinu održan prvi “Preduskršnji vašar”. Vašar je okupio veliki broj posetilaca ali i 20 izlagača koji su ponudili svoje proizvode- rukotvorine, razne suvenire, predmete od kože, keramike, kolače, med i proizvode od meda.

-Važno je da se u Apatinu stalno organizuju neke aktivnosti, kako bi grad bio življi, a samim tim i atraktivniji, te ćemo sa tom praksom i nastaviti. Imamo preko 20 izlagača iz Crvenke, Kule, Srbobrana i najveći broj sa teritorije opštine Apatina, izjavio je direktor Turističke organizacije Apatin, Nemanja Jović koji je još najavio održavanje sajma cveća, i ,,Sunčane jeseni”, kao i dva interesantna događaja u aprilu o kojima će, kako kaže, apatinska javnost biti naknadno obaveštena.

Fono- Nemanja Jović, TO Apatin

Jedan od organizatora dr Ivan Kovač, predstavnik Udruženja ljubitelja prirode “Franc Špajzer” kaže da je cilj vašara svojevrsna podrška lokalnom stanovništvu i udruženjima koji se bave proizvodnjom unikatnih predmeta ručne izrade, proizvodima od meda i drugim slatkišima koji su adekvatni kao poklon u predstojećim uskršnjim praznicima.

Fono- Dr Ivan Kovač, Udruženje Franc Špajzer