ODRŽAN PRIJEM ZA DOBROVOLJNE DAVAOCE KRVI

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI

Pod sloganom ,, Ne čekaj nezgodu. Preduzmi nešto. Daj krv! Daj sada! Daj redovno!’’danas je povodom ,,Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi’’u Crvenom krstu Apatin održan prijem za dobrovoljne davaoce krvi.

Građani Opštine Apatin su nadaleko poznati po svojoj humanosti i velikom odzivu na akcije dobrovoljnog davanja krvi. Najpre je sve prisutne ispred Crvenog krsta Apatin pozdravio predsednik Crvenog krsta Apatin Dr Živorad Smiljanić i zahvalilo se svima koji se odazivaju pozivima za dobrovoljno davanje krivi i izrazio nadanja da će u narednom periodu taj broj da se poveća. Predsednik skupštine opštine Apatin Dr Dragan Rastović je uručio priznanja i nagrade devetorici davalaca od kojih je Barbir Ivan po broju davanja krvi daleko ispred svih sa neverovatnim brojem od 100 davanja. Ćojder Mirko je prvi sledeći, on je krv dao 75 puta. Još petorica su stigla do malog jubileja od 50 davanja krvi a to su: Kravarušić Dejan, Međedović Nedeljko i Ujlakoš Jožef.

Priznanja za 35 davanja su primili, Radmanović Miroslav, Rajšić Miladin, Šarac Milorad, Sen Antal. Priznanja će naknadno primiti Đorđe Jovanić za 35 davanja, Veljko Luburić, Milorad Katić za 50 davanja koji nisu prisustvovali prijemu.

CRVENI KRST APATIN (1) CRVENI KRST APATIN (3)