ODRŽAN NOVOGODIŠNJI KONCERT NASTAVNIKA OMŠ “STEVAN HRISTIĆ” IZ APATINA

APATIN KULTURA VESTI

U velikoj sali Kulturnog centra u Apatin sinoć je održan “Novogodišnji koncert” nastavnika osnovne muzičke škole “Stevan Hristić” iz Apatina na kome je nastupila većina nastavnika. Svakome od njih je pripala čast da se predstavi publici sa jednom kompozicijom, a prisutni su mogli da uživaju u zvucima klavira, tube, klarineta, gitare, tambure itd.

Na nastavničkom repertoarau bilo je šaroliko pa su umetnici izvodili klasična dela poznatih kompozitora, ali i popularne muzike, kao i obrada nekih svetskih hitova. Svojim interpretacijama sinoć su se predstavili Emilija Pušić, tambura, Eva i Žužana Antalović, klavir, Laslo Dieneš, tuba, Nandor Kolesar, klarinet, Jelena Bogović, klavir, Nikola Ćirović, klavir, Duško Mešinkovski, gitara, Ilona Janovič, klarinet, Stefan Rakić, klavir, Nebojša Dražić, harmonika i Stefan Rakić, klavir.

Direktor Škole, Ferenc Kovač je bio veoma zadovoljan nastupom, ali i samom organizacijom i za naš radio je rekao da će na kraju školske godine pokušati da organizuje nešto slično u kombinaciji sa učenicima.

-Večerašnji koncert je nov po tome da je organizovan u prvom polugodištu, stavljen u godišnji plan. To je nešto što je premešteno sa drugog polugodišta, a i ranije su bili koncerti nastavnika u našoj školi. U želji da se predstavimo gradu i da prikažemo šta nastavnici umeju odlučili smo se da u naš kurikulum stavimo ovaj koncert koji želimo da preraste u tradiciju, naravno u zavisnosti od toga koliko će nastavnici biti spremni da sviraju. – rekao je Kovač.

On je dodao da će OMŠ “Stevan Hristić” na kraju godine organizovati koncert nagrađenih učenika na kojem bi mogao da nastupi i po neki profesor.

-Kada budemo proslavljali dan škole organizovaćemo koncert na kome će nastupiti nagrađeni učenici i nekod od profesora, ali o tome ćemo se još dogovarati u našem kolektivu. U svakom slučaju naša je obaveza da dva puta organizujemo koncerte i da se na ovaj način predstavimo publici. – završava direktor Ferenc Kovač.
FONO Ferenc Kovač

Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (11) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (10) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (9) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (8) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (7) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (6) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (5) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (4) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (3) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (2) Novogodisnji koncert nastavnika muzicke skole stevan hristic (1)