ODRŽAN DRUGI FESTIVAL KRATKE FORME “POTPIS”

APATIN KULTURA VESTI

Prošle nedelje, u organizaciji Kulturnog centra, održan je Drugi festival kratke forme ” Potpis “. U okviru ovog festivala održana je promocija izdavačke kuće Kreativni centar i dečjeg romana ” Ćudesno putovanje “,  koji je ova kuća izdala. Vasiću je ovo drugi roman ove godine jer je u martu objavio roman “Vojska oblaka i soli “.
Istog dana je u Narodnoj biblioteci  “Miodrag Borisavljavić” promovisana knjiga u izdanju Kulturnog centra “Kratke priče”. U ovu knjigu je ušlo sedam priča pobednika na konkursu za kratku priču ” Miodrag Borisavljević ” i tridesetak odabranih priča sa konkursa. Pored toga, dodeljena je nagrada za ovogodišnju najbolju priču i to Dragani Mrdji iz Beograda za priču “Vučji zev “. O priči su govorili Rajko Lukač, pisac iz Beograda i Zlatko Vasić, pisac iz Apatina.dav
Odabrane kompozicije, u Velikoj sali Kulturnog centra svirao je gitarski DUO STARČEVIĆ.
U Galeriji Meander otvorena je izložba EX LIBRIS koja će trajati do 20 oktobra. Ovu izložbu je otvorila Jovana Momčilović, diplomirani vajar, a dodeljene su i dve nagrade: Glavna nagrada na temu voda otišla je u ruke Vladislavu Kvartaniju iz Belorusije.
Specijalnu nagradu na temu koja je bila slobodna dobila je Anastasja Epshina iz Rusije. Na Medjunarodnu izložbu ” EX LIBRIS ” stiglo je 368 radova od 117 autora iz 34 zemlje, a najviše iz Argentine.
Posle ovoga, poznati glumac Nebojša Ilić Cile govorio je poeziju glumaca. Publika je saznala da su neki izuzetni glumci bili i odlični pesnici. Nebojša Ilić Cile govorio je poeziju Ljubiše Bašića, Pavla Vujisića, Zorana Radmilovića…
Festival je završen kratkim filmom “Seobe se nastavljaju večno” u Velikoj sali Kulturnog centra.

Glumci pesnici