ОДРЖАН 4. ПЧЕЛАРСКИ БАЛ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатинско Друштво пчелара „Дунав“ одржало је у ресторану „Шаран“ четврти по реду Пчеларски бал. Забава је окупила апатинске пчеларе и чланове њихових породица, љубитеље меда и производа од меда, као и госте из других места.

– Ове године имамо 108 учесника бала, међу њима и госте, наше пословне партнере из Београда који сарађују са Удружењем. Добили смо пуно томбола, мислим да су награде вредности преко 200.000 динара, које смо поделили учесницима, рекао је Раде Стевановић, председник Друштва.

Пчеларство има дугу традицију у Апатину, пчелари се сусрећу са све већим проблемима у овој грани сточарства, али се надају бољем. Оставили су веома тешку годину иза себе и бал је био прилика да се кроз песму, музику и добру забаву окупе, разговарају и опусте на самом почетку нове календарске године. На недавно одржаној годишњој скупштини чуло се да ће прошла година остати упамћена као најлошија за пчеларе у последњих 20 година. Подбацила је паша уљане репице на подручју Апатина и Сомбора, а багрем није медио због лошег времена. Пчелари су морали прихрањивати пчеле током целе године.

Утисак са четвртог Пчеларског бала био је да од 2020. године очекују лепше време, богатији унос и више меда него у 2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *