ОДРЖАН 15. „ЗЛАТНИ ГЛАС“

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Друштво за церебралну и дечију парализу из Апатина организовало је данас манифестацију „Златни глас“ која је одржана 15. пут. Такмичење у певању одржава се у оквиру програма активности Савеза за церебралну и дечију парализу „Сунцокрет“ из Новог Сада, а подржала га је и локална самоуправа општине Апатин. Ове године на позив апатинског Друштва одазвало се десет друштава из Војводине.

– Први пут смо манифестацију Златни глас организовали 2005. године на локалу, да би она касније прешла на покрајински, чак и републички ниво. Због пандемије корона вируса такмичење није одржано прошле године, али се надамо да ће се сада наставити редовно. Имамо данас још један значајан датум, апатинско друштво слави 20 година од оснивања. Године 1995. уз помоћ Славка Миласа, секретара Савеза, основали смо Друштво у Сомбору, а на иницијативу наше локалне самоуправе прешли у Апатин да радимо у оквиру Центра за социјални рад јер смо имали већу помоћ и подршку. Хтела бих се захвалити свим мајкама и члановима из нашег Друштва који се сваки дан боре за своју децу. Поносно могу рећи да се нико никад није предао без обзира на тешкоће и препреке на које наилазимо, рекла је у поздравном говору, Марија Богић, председница Друштва Апатин и заменица председнице покрајинског Савеза за дечију и церебралну парализу.

Манифестацији су присуствовале Ружица Гаруновић, председница покрајинског Савеза за дечију и церебралну парализу и у име Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Јулијана Станисављевић, представница Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

– Овде смо да се дружимо и покажемо своје умеће у певању. Захваљујем Марији која је пуно енергије и снаге уложила да организује један овакав скуп, рекла је Ружица Гаруновић и том приликом честитала апатинском Друштву 20 година рада.

– У име Министарства, сектора за заштиту особа са инвалидитетом, честитам вам 20. рођендан. Манифестација Златни глас је на годишњем нивоу у програмском концепту Министарства рада, сектора заштите за особе са инвалидитетом и наставићемо да вам дајемо подршку. Уједно вас подсећам да имамо стални отворен конкурс на који можете да се јавите, да нешто ново донесемо и заједно да будемо једна велика породица, изјавила је  представница Министарства Јулијана Станисављевић и захвалила на позиву да присуствује манифестацији.

Присутне је поздравио и Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин. Честитао домаћину значајан јубилеј и отворио 15. по реду такмичење „Златни глас“.

– Заиста ми је драго да постоји основа и могућност код свих вас да употпуните максимално свој друштвени живот, а ми смо ту да вас подржимо и помогнемо колико можемо, рекао је Радован Ђукић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *