ЗАМЕНА ВОЗАЧКЕ ДОЗВОЛЕ БЕЗ ОДЛАСКА У МУП

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Министарство унутрашњих послова покренуло је нови електронски сервис на порталу еУправе – „Замена возачке дозволе”, уз достављање на кућну адресу.

Ова услуга ће омогућити грађанима да без одласка у полицијску станицу поднесу захтев за издавање и замену возачке дозволе, путем сајта МУП -а или директно на порталу еУправе .

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је на презентацији ове услуге да је МУП сервис грађана који иде у корак са временом и да ће се све оно што нуди савремена технологија, а што олакшава живот наших грађана, имплементирати и учинити доступним, саопштено је из МУП-а, преноси Танјуг.

„Захваљујући нашој сарадњи са Владом Републике Србије и Канцеларијом за информационе технологије, захваљујући свим овим људима који су пуно учинили, дошли смо и до ове могућности да возачку дозволу продужимо, а да не одемо на шалтер, да не морамо да чекамо у редовима и губимо време”, рекао је министар.

Према његовим речима, МУП ће се трудити да све своје функције из управних послова и све оно што представља комуникацију са грађанима, учини лакшим, бржим и савременијим.

Директор Канцеларије за информационе технологије Михаило Јовановић објаснио је да ова услуга омогућава грађанима да када дође време за замену возачке дозволе, више не морају да иду ни на један шалтер, већ да преко портала еУправе могу да поднесу захтев за нову возачку дозволу, да обаве електронско плаћање и да имају могућност да им возачка дозвола преко Поште Србије дође на кућну адресу.

„Безбедност података у овом целом процесу је дигнута на највиши ниво. Грађани приступају порталу са квалификованим електронским сертификатом и у сваком тренутку могу да виде положај своје возачке дозволе”, објаснио је Јовановић.

Он је честитао колегама из Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије МУП-а, јер су, како је навео, поред многобројних пројеката, као што су технички прегледи, електронско заказивање за лична документа… и овом електронском услугом показали да су „ударна игла” у развоју електронске управе у Републици Србији.

Електронска услуга „Замена возачке дозволе (достава на кућну адресу)” омогућава грађанима да преко портала еУправа, без одласка у полицијску станицу, поднесу захтев за издавање возачке дозволе у случају истека њене важности, промене имена или пребивалишта, или уколико им је возачка дозвола украдена, изгубљена или уништена.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.