ODLIČNI REZULTATI MLADIH ATLETIČARA IZ PRIGREVICE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT SRBIJA VESTI

Na dvoranskom prvenstvu Srbije za mlađe pionire koje je održano u subotu 17. februara 2018. godine u Beogradu, članovi Atletskog kluba „Omladinac“ iz Prigrevice su ostvarili zapažene rezultate.

U kvalifikacionim trkama na 60m nastupili su Branislav Tadić, Jovana Čović, Nevena Gajić i Nikolina Korica. Na osnovu postignutih rezultata mesto među najbržih osam u finalnim trkama obezbedili su B. Tadić i J. Čović.

U muškoj konkurenciji, Branislav je uspeo da se domogne pobedničkog postolja osvojivši 3. mesto rezultatom 6,63. Uspeh je tim veći ako se uzme u obzir da je imao godinu dana starije konkurente.

Kod devojaka, Jovana je u isto neizvesnoj finalnoj trci istrčala svoj lični rekord 8,71 zauzevši 5. mesto. Ovaj rezultat takođe ima težinu jer je pored isrtčanog ličnog rekorda imala jaku konkurenciju od 65 devojaka koje su nastupile u kvalifikacijama.

Nevena Gajić je pobedila u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali za finale nedovoljnim rezultatom 9,07, dok je Nikolina Korica bila 4. u svojoj kvalifikacionoj trci sa vremenom 9,74.

-Ovo je još jedan u nizu fenomenalnih rezultata naših mladih atletičara, ovaj put na najjačem mogućem takmičenju u našoj zemlji, a to je državno prvenstvo. Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatima na početku sezone i nadam se da ćemo tako nastaviti tokom cele godine. Dostojno smo prezentovali atletiku na najvišem mogućem nivou, kao i naš klub, opštinu i Prigrevicu. Zato se nadamo da ovi rezultati naše ekstra talentovane dece neće ostati neprimećeni i očekujemo punu podršku kako bi nastavili u istom ritmu. – izjavio trener Bojan Tomašević