ОДБОЈКАШИЦЕ АПАТИНСКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ТРЕЋЕ У ВОЈВОДИНИ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Суботица је јуче била домаћин финалног турнира школског првенства Војводине за одбојкашице и одбојкаше у конкуренцији основаца, а ученице које су представљале апатинску Основну школу “Жарко Зрењанин” су заузеле треће место.

Прво место на овом турниру су освојиле одбојкашице ОШ “Јован Поповић” из Новог Сада, и овим тријумфом су избориле пласман на школско првенство Србије. Друго место је припало ученицама ОШ “Свети Сава” Кикинда, док је четврто место заузела ОШ “Кизур Иштван” из Суботице.

На свим такмичењима у школској години 2022/23. години одбојкашице апатинске ОШ “Жарко Зрењанин” је водила професорица Марина Медић, а на финалном турниру боје своје школе су браниле: Миа Дедић, Лена Рајић, Јована Вујновић, Ена Јаковљевић, Милана Мајсторовић, Петра Ђукић, Хана Кираљ, Ивана Кошћак, Ива Рајић и Матеа Ђукић.

Треба напоменути да је ОШ “Жарко Зрењанин” Апатин у последњих десет година чак шест пута изборила пласман на финални одбојкашки турнир Покрајине у конкуренцији девојчица, и пласман међу четири најбоље школе у Војводини. Највећи успех одбојкашице апатинске Основне школе су постигле 2014. године када су постале првакиње Војводине, као и годину дана касније када су на државном првенству које је одржано у Брзећу освојиле четврто место у Србији. На школској олимпијади “СОШОВ” 2018. године у Новом Саду одбојкашице коју су представљале ОШ “Жарко Зрењанин” су заузеле високо четврото место, а на исто такмичење пласирале су се и 2020. године, али Олимпијада те године није одржана због пандемије Корона вируса.

Женска одбојка је у последњих 15 година најмасовнији школски спорт у Србији, па су самим тим и резултати девојчица из Апатина значајно већи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *