ОД СУТРА ЗАТВОРЕНИ СВИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ, ГРАДСКИ И МЕЂУГРАДСКИ ПРЕВОЗ СЕ УКИДА

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR SRBIJA VESTI

Председник Александар Вучић изјавио је да се у данима и недељама које долазе очекује убрзано повећање броја заражених вирусом корона, те да ће дисциплина људи бити кључна.

Вучић је у обраћању јавности рекао да је у Србији сада 103 лица са потврђеном заразом коронавируса, од чега 55 у болници, док је шест особа у тешком стању и налазе се на респиратору.

-Од сутра у 8 ујутру затварају се сви гранични прелази за друмски, железнички и речни саобраћај. Сем транспортних камиона више нико не може да уђе на територију Србије – рекао је Вучић, он је додао да је 81.180 наших држављана, углавном из Немачке, Аустрије, Италије и Француске, протеклих недеља дошло у Србију.

-Очекујемо у данима и недељама који долазе, а то видимо и по реакцијама лекара, даље убрзано повећавање броја заражених. Нама је Инфективна клиника у Београду готово пуна, прелазимо на КБЦ “Драгиша Мишовић”, рекао је председник Србије.

Председник је истакао да је двоје људи пуштено кући, након што је два пута њихов тест н а корону био негативан, али са друге стране сваког дана долази много више.

-Период лечења није кратак, да бисмо могли да добијемо битку, подвукао је Вучић.

Болнице су, каже, све пуније, а лекари се држе јуначки, док војска и полиција веома добро обављају свој посао.

-Нама је Инфективна клиника у Београду готово пуна, прелазимо на болницу „Др Драгиша Мишовић”, рекао је председник Вучић.

-Верујем да ћемо моћи да помогнемо лекарима да наставе у овом темпу”, рекао је Вучић.

Он је додао да се очекује да још три лица буду пуштена, ако им тест и по други пут буде негативан, али да се до сутра у ово време очекује да број заражених буде можда и највећи до сада.

-Број од 100 је важан, јер је у неким земљама, тај број кренуо геометријском прогресијом да се увећава, а то се тешко контролише. За нас је важно да покушамо да зауставимо, да раст не буде експоненцијалан. Да траје што дуже, али да буде нижи, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је истакао да је кључна дисциплина људи.

Идемо на преко 1.000 слободних респиратора

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да Србија настоји да има слободних преко 1. 000 респиратора, како не би дошли у ситуацију да лекари буду пред одлуком да бирају ко је млађи па да се боре за његов живот.

Он је констатовао да се Србија, пропорционално броју становника, брзо технички припремила за ову ситуацију у односу на друге.

Вучић је, на конференцији за штампу, пренео да је пре сат времена стигло у Србију још седам респиратора шведске производне, да чекамо још девет из Лајпцига који су плаћени, а у суботу увече очекује још 100 који би дошли као донација наше кинеске браће.

Немамо проблем с бензином и нафтом, то су измишљотине

Председник Александар Вучић демантовао је наводе о несташицама горива у Србији измишљотине и истакао да нема никаквих проблема са нафтом, које, напротив, има више него довољно, па ће влада дозволити и њен извоз.

„Неко је данас измислио вест о гориву, о несташици, и они ће за то у затвор”, рекао је Вучић на прес конференцији, преноси Танјуг.

Председник је поручио да никаквих проблема немамо са нафтом, те да је НИС упутио допис да се дозволи извоз нафте из Србије, јер је имамо у великим количинама.

„Али, када неко нешто напише на мрежама, и мисли да се неће сазнати, каже да има дојаву, па се онда створе редови… Не реагујте на лажи и измишљотине појединих медија и лажима које се шире по друштвеним мрежама”, рекао је Вучић.

Никаквих проблема немамо са нафтом, и влада ће донети решење о извозу нафте, коју имамо толико да немамо готово нећемо имати где да је складиштимо.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *