ОД ЧЕТВРТКА ДО СУБОТЕ СЕДМИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ У АПАТИНУ

APATIN KULTURA VESTI

Седми Позоришни фестивал у Апатину ће бити одржан од 27. до 29. октобра, а у склопу манифестације у Великој сали Културног центра ће бити изведене три представе.

На отварању фестивала, 27. октобра на репертоару је Монодрама „Неодустајање“, у којој игра Марија Меденица. Комад тематизује феномен позоришта из закулисне перспективе и представља на неки начин „вирење кроз кључаоницу“ у интимни простор једне глумице. Њено стасавање у уметничком свету испуњено је бројним изазовима и дилемама, а најважнија одлука коју треба да донесе је да ли да одустане од позоришта.

Другог дана манифестације, 28. октобра биће изведена представа „Лутка“, чији је аутор Миро Гавран, режију представе потписује Петар Јовановић, а у главним улогама су Сања Петров и Бошко Петров. У овој комедији мушкарац којег је након седмогодишње везе оставила девојка почиње да живи са женом-лутком, која је најсавршенији андроид произведен у лабораторији са намером да усрећи мушкарца. Лутку је конструисала научница недуго након свога брачног бродолома, па је у њу пренела свој критички поглед на мушкарце. Кроз комичне ситуације, својим простодушним и логичним погледом на свет, лутка ће указати мушкарцу на све пропусте које је чинио према женама, те ће повремено и она с њим долазити у сукобе који су неизбежни у заједничком животу особа супротног пола.

Овогодишњи позоришни фестивал у Апатиу ће 29. октобра затворити представа „Прах“, која је урађена по драми Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих савремених мађарских писаца, а у адаптацији и режији Вељка Мићуновића. У представи играју Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић. У центру збивања представе “Прах” су он и она. Просечан брачни пар који се свакодневно бори са својим унутрашњим демонима, дилемама и размишљањима. Живе и животаре, несвесни промена које их чекају. Међу њима јесте и једна срећка. Тачније – лото срећка. Вредна два милиона, која им стоји на столу и чека да је неко на овај или онај начин искористи. Шта бисте ви урадили? Како бисте реаговали? Да ли бисте пратили инстинкт, разум или осећања? Вечна борба тиња у њима, а транзиција у њиховим животима је неминовна.

Све представе почињу од 20 часова, а цена улазнице за сваку од њих је 500 динара.

Карте се могу купити на благајни Културног центра, сваког дана од 10 до 12 и од 17 до 20 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *