OD 1.APRILA APATINCI ĆE MOĆI DA PRIMAJU OBAVEŠTENJA O ISTICANJU LIČNIH DOKUMENATA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Od 1.aprila građani Srbije moći će da koriste novi servis Elektronske uprave i ePodsetnik koji će ih obaveštavati o isticanju ličnih dokumenata, putem sms poruka ili maila. Za ovu uslugu biće potrebno prijaviti se preko portal e-uprava.

Usluga će važiti za lične karte, pasoše, vozačke i saobraćajne dozvole kao i registraciju vozila.

Na konferenciji za medije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović je rekao da će obaveštenje stizati u roku od 30 dana.

-Ova usluga treba da omogući da se na zahtev korisnika aktivira SMS poruka ili mail notifikacija, kojom će državna uprava obaveštavati građane da im određeni dokument ističe u roku od najviše trideset dana, rekao je Stojanović.

Na održanoj konferenciji za medije bilo je govora i da postoje naznake da bi do početka juna trebalo da bude ukinuto overavanje zdravstvenih knjižica.

Povodom ove teme razgovarali smo sa našim sugrađanima koji su više nego zadovoljni što će im informacije ovakvog tipa biti dostupne. Apatinka T. O. je kako je rekla za naš sajt trebalo da obavi sistematski pregled u Novom Sadu:

-Imala sam zakazan sistematski pregled, ne proverivši prethodno da li mi je sve u redu sa zdravstvenom knjižicom, otišla sam u zakazano vreme i tamo saznala da mi je istekla overa.  Em mi je bilo neprijatno, em sam morala ponovo da putujem u Novi Sad, a ovde imam mnogo obaveza. Nova usluga odnosno obaveštenje o overi određenih dokumenata će nam svima dobro doći, rekla je T. O.

Kako nezvanično saznajemo do kraja juna građani će, osim što će postojati mogućnost da dobijaju obaveštenja o isticanju ličnih dokumenata moći i da plaćaju porez na imovinu preko portal e-uprave.