DOMINACIJA APATINACA NA TRCI U KANJIŽI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI VOJVODINA

Opština Kanjiža i Atletski klub Partizan Kanjiža su protekle subote 12. avgusta, bili organizatori 36. međunarodne atletske trke Kanjiža 2017, na kojem je nastupilo nekoliko stotina takmičara iz Republike Srbije i Mađarske, gde su veoma uspešan nastup i odlične rezultate imali su članovi Atletskog kluba Apatin koji su na takmičenju nastupili u velikom broju.

U trci na 22 kilometra ubedljivu pobedu ostvarila je Mariana Čegar Lukić, Rajmond Halai osvojio je 9. mesto u sveukupnom poretku (3. mesto u kategoriji), dok je Goran Bajić osvojio 14. mesto (4. mesto u kategoriji).

Na duplo kraćoj stazi 10, 5 kilometara, u muškoj konkurenciji ubedljivu pobedu u sveukupnom poretku ostvario je Đuro Borbelj, četvrto mesto i prvo mesto u starosnoj kategoriji osvojio je Goran Čegar koji je po prvi put nastupio na takmičenjima u 2017. godini, Miroslav Pešić u sveukupnom poretku osvojio je 9. mesto (1. mesto u starosnoj kategoriji). Dobar nastup u trci imali su i Milan Kovačić koji je osvojio 21. mesto (5. mesto u starosnoj kategoriji), Filip Demić ostvario je 24. vreme (3. u kategoriji), Tihamer Sirak, Ajredin Ajeti i drugu trku u klupskom dresu Vladimir Teodosić koji je poboljšao rezultat u odnosu na debitantski nastup koji je bio prethodne nedelje u Bečeju. Kod žena u trci na 10,5 kilometara nastupile su i Danijela Dragojević koja je osvojila 7. mesto ukupno (3. mesto u kategoriji) i Alisa Bajić koja je u ukupnom plasmanu osvojila 24. mesto.

U trci na 3,5 kilometara najmlađa članica AK Apatin na takmičenju Anastazija Halai trijumfovala je u trci na 3500 metara.

U ekipnom plasmanu u trci na 10,5 kilometara gde se bodovao plasman šest najboljih takmičara is svake ekipe, ubedljivu pobedu ostvarili su Đuro Borbelj, Goran Čegar, Miroslav Pešić, Milan Kovačić, Filip Demić pojačani sa takmičarkom iz Novog Sada Aleksandrom Burkanović koja trenira pod stručnim nadzorom Mariane Čegar Lukić.

Treba napomenuti da veći deo takmičara koji su ostvarili odlične rezultate rade pod stručnim nadzorom Gorana Čegara i Mariane Čegar Lukić.

Sledećeg vikenda se u Sremskoj Mitrovici u organizaciji Atletskog kluba Srem održava Letnji miting prijateljstva gde će nastupiti najmlađi članovi AK Apatin, predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem.

Alisa Bajić Anastazia Halai Cegar Goran Danijela Dragojevic Đuro Borbelj Goran Bajić Mariana Čegar Lukić Miroslav Pešić TEODOSIĆ VLADIMIR