Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » OBELEŽEN SVETSKI DAN ZDRAVLJA
OBELEŽEN SVETSKI DAN ZDRAVLJA

OBELEŽEN SVETSKI DAN ZDRAVLJA

Crveni krst Apatin je danas u saradnji sa “Domom zdravlja” iz Apatina u okviru obeležavanja “Svetskog dana zdravlja” koji se svake godine obeležava 7. aprila organizovao akciju besplatne kontrole zdravstvenog stanja građana.

Na prostoru ispred marketa “Maxi”u terminu od 9 do 10 sati građani su imali priliku da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje, merenjem nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.

Tema ovogodišnje kampanje obeležavanja Svetskog dana zdravlja je “Zdravlje za sve”.

Ovoj aktivnosti se odazvao veliki broj građana.

U okviru iste akcije Crveni krst Apatin je pre nekoliko dana realizovao predavanje za ucenike Škole za osnovno obrazovanje odraslih na temu “ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA”.

Ovo predavanje je organizovano povodom obeležavanja “Svetskog dana zdravlja” koji je obeležen pod sloganom “Zdravlje za sve”. Samom predavanju je prisustvovalo 15 učenika, koji su pokazali veliko interesovanje za ovu temu .

Prilikom rada korišćena je video prezentacija, verbalna komunikacija, i podeljeni su flajeri na ovu temu.Predavanje je održala polivalentna patronažna sestra Belinda Opačić volonter Crevnog krsta Apatin.

Autor: Čedomir Milojević

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top