ОБЕЛЕЖЕН НАЦИОНАЛНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатинска секција “Друштва за борбу против рака Сомбор” обележила је данас у центру Апатина Национални дан борбе против рака дојке.

На манифестацији је наступио дечији фолклор ГКУД-а “Дунав”, а најбољим учесницима литерарног и ликовног конкурса на тему “Осврни се око себе некоме треба твоја пажња” и “Цвет нарциса” уручене су награде.

Ликовни конкурс:

  1. Леа Шинковић, 8-7
  2. Сара Родић, 7-4
  3. Уна Медић

Литерарни конкурс:

  1. Борис Табороши, 6-4
  2. Габријел Блашковић, 5-5
  3. Јелена Поповић, 7-2

Биљана Бенић, председница апатинске секције “Друштва за борбу против рака Сомбор” је изјавила да је повод данашњег окупљања првенствено скретање пажње нашим суграђанкама на превенцију рака дојке.

-Било би пожељно једном месечно обавити редовне самопрегледе, а жене старије од 40 година потребно је да ураде и клинички преглед једном годишње, ултразвуком. Жене старије од 45, па до 69 година, треба једном у две године да обаве мамографски преглед. Опште је познато да је рак излечив ако се на време дијагностификује, рекла је Бенићева.

Како наводи Биљане Бенић, Друштво за борбу против рака Сомбор свакодневно је на располагању оболелима, као и члановима њихових породица.

-Просторије друштва налазе се у Сомбору. Свакодневно нам се можете обратити путем телефона 025/44-00-44. Код нас можете добити савет или било шта друго везано за болест. Ми у Апатину смо секција, која окупља чланове са територије наше општине, а у сталном смо контакту са базом у Сомбору, каже Бенић и позива све заинтересоване и оне којима је потребна било каква помоћ да им се придруже.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *