NSZ:DODELA SERTIFIKATA ZA POSLOVNE SEKRETARE U APATINU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Nacionalna služba za zapošljavanje započela je novi ciklus obuka za nezaposlene u skladu sa potrebama tržišta. U obuke su uključeni nezaposleni sa evidencije NSZ i to pre svega lica iz ugroženih grupa. U svim obukama je dominantna zastupljenost praktične nastave, koja se realizuje u konkretnom i realnom radnom okruženju. Po završetku obuke polaznici dobijaju sertifikat o stečenim kompetencijama. Sve obuke za polaznike su besplatne, a obezbeđeni su udžbenici, radni materijali, kao i zaštita na radu.

U ispostavi Apati, nacionalne službe za zapošljavanje filijale Sombor, juče je organizovana dodela sertifikata za polaznike koji su uspešno položili završne ispite, a za drugih 6 je obuka u toku. Ova obuka obuhvata 300 časova u okviru kojih se stiču znanja i veštine iz oblasti engleskog jezika, informatike, poslovne korespodencije i kancelarijskog poslovanja.
Profesori, Slaviša Dekan i Srđan Grbić, koji su vodili ovu edukaciju su veoma zadovoljni pokazanim znanjem, trudom i zalaganjem polaznika i preporučuju ih potencijalnim poslodavcima, jer će u njima dobiti radnike koji su spremni da se suoče sa izazovima radnih zadataka.

Polaznik obuke, Danijela Bukolić, istakla je da će im stečena znanja svakako povećati šanse za zaposlenje.
„Prezadovoljni smo obukom i mogućnostima koja nam se otvaraju. Neki od nas imaju iskustva na administrativnim poslovima, ali ono je za sve nas vetar u leđa.“

U sve četiri organizacione jedinice Nacionalne službe za zapošljavanje u Zapadnobačkom okrugu, kroz nekoliko ciklusa nezaposlena lica su uključena u obuke za tržište rada. Informatička obuka po ECDL standardu organizovana je u svim opštinama i to za 10 polaznika u Odžacima i Apatinu, a u Kuli i Somboru za 12 polaznika.

Obuke koje su organizovane u Somboru su obuka za vođenje poslovnih kljiga koju je uspešno završilo 6 polaznika, a za još 6 polaznika obuka je u toku. Organizovana je i obuka za pica majstore. Prvi ciklus je završen za 5 polaznika, a drugi ciklus je u toku i u njega je uključeno 7 polaznika. Takođe je u toku realizacija obuke za industrijsku izradu obuće, u koju je uključeno 10 polaznika.

U Kuli je organizovana obuka za pomoćnika trgovca u dva ciklusa, za 5 polaznika obuka je uspešno završena, a za drugih 5 je u toku. Od sledeće nedelje kreće još jedan ciklus obuke za gerontodomaćice za 6 lica sa evidencije nezaposlenih, s tim što je u prvom ciklusu 6 polaznika uspešno savladalo obuku. Takođe je organizovna i obuka za pomoćnike kuvara, tako da je u prvi ciklus uključeno 12 polaznika, a u drugi će biti uključeno 16 polaznika.

U Odžacima je organizovana obuka za izradu bureka i kora u koju je uključeno 10 polaznika, od kojih je 5 uspešno savladalo obuku, a za drugih 5 obuka je u toku.

NSZ, NACIONALNA SLUZBA ZA ZAPOSLJAVANJE, DODELA SERTIFIKATA (1) NSZ, NACIONALNA SLUZBA ZA ZAPOSLJAVANJE, DODELA SERTIFIKATA (3) NSZ, NACIONALNA SLUZBA ZA ZAPOSLJAVANJE, DODELA SERTIFIKATA (4)