АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР КАЈЛ СКАТ СА АПАТИНСКИМ ОСНОВЦИМА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Амбасадор САД-а у Србији Kајл Скат посетио је Основну школу „Жарко Зрењанин“ у Апатину у оквиру пројекта сарадње са школама и својеврсног квиз такмичењa „U.S. Geography and Me“ који ова амбасада спроводи седму сезону заредом.

Циљ пројекта је приближавање америчке и српске културе, боље узајамно разумевање, ширење знања и информисаности о америчкој географији, као и пружање прилике најбољим ученицима да кроз разговор и тестове са изворним говорницима енглеског језика побољшају своје знање језика.

Амбасадор је апатинским основцима одржао кратко излагање о америчкој географији, истичући да је Аризона у којој је одрастао, позната по својој природној лепоти и географској разноврсности баш као и Србија. За ученике је организован мини квиз у трајању од 30 минута након којег је проглашен и победник. Основну школу „Жарко Зрењанин“ ће у финалном квизу које ће бити одржано крајем маја у Београду, представљати ученица седмог разреда, Невена Живадиновић.

Она ће у пратњи наставника енглеског језика, а о трошку Амбасаде САД, боравити два дана у Београду, где ће учествовати у финалном кругу такмичења. Поред такмичења за све финалисте биће организована посета Амбасади и резиденцији Амбасадора САД у Србији, Kајла Ската. Домаћин квиза је Амерички кутак у Београду.

Амбасадор Скат је дипломирао на Државном универзитету Аризоне 1979. године. Говори српски, руски, италијански, мађарски, хебрејски. На почекту каријере, осамдесетих година радио је као конзуларни службеник у Загребу где је упознао садашњу супругу са којом има два сина Марка и Kристијана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.