НСЗ: У АПАТИНУ ЗАВРШЕНИ КОНКУРСИ ЗА СУБВЕНЦИОНИСАЊЕ ЗАПОШЉВАЊА И САМОЗАПОШЉАВАЊА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Крајем маја текуће године објављени су Јавни позиви на локалу, односно, јавни позиви који су резултат сарадње локалних самоуправа Сомбора, Апатина, Куле и Оџака са Националном службом за запошљавање.

Конкурси општине Апатин су затворени 17. јуна 2019. године, а резултат ове сарадње је додела субвенција за отварање нових радних места за запошљавање 10 лица са евиденције незапослених и додела 10 субвенција за самозапошљавање, односно регистрацију новооснованих делатности.

Jавни позиви на нивоу града Сомбора и даље актуелни и то: Јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и Јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање. Конкурси су отворени до утрошка средстава, а до сада је захтев за доделу субвенција за запошљавање нових радника поднело 13 послодаваца за запошљавање 15 радника са евиденције незапослених, док је 12 захтева поднето за учешће на јавном позиву за доделу субвенција за самозапошљавање. Текстови конкурса доступни су на сајту Националне службе за запошљавање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *