NOVIM CENOVNIKOM ODLAZAK NA PLAŽU KOD HARČAŠA ZA PROSEČNU PORODICU 1000 DINARA PO DANU

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA VESTI VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI

Sudeći po novom cenovniku JP “Vojvodinašume” o korišćenju zaštićenog područja “Gornje Podunavlje, odlazak  prosečne apatinske  porodice na kupanje kod Harčaša ili na neko drugo mesto koje su do sad koristili za  odmor, ubuduće neće biti besplatan.Visoke cene jednodevnih ulaznica za decu i odrasle, korišćenje parkinga, ložišta, i ulazak vozila u proseku iznose 1000 dinara po danu.

Naime, jednodnevni  boravak za četvoročlanu porodicu na nekom od poznatih apatinskih izletišta, u čiju su cenu uračunati dolazak automobilom , korišćenje prostora za parking i pripremu roštilja , košta oko 1000 dinara.

Ukoliko bi prosečna četvoročlana porodica odlučila da vreme provede pecajući račun bi dodatno bio uvećan za 900 dinar po osobi, pod uslovom da se sva uhvaćena riba vrati u vodu.

Cenovnikom su određene i visine naknade za one koji žele da snimaju (od 2000 do 12000 dinara po danu), sakupljaju gljive (2000 dinara po osobi za sezonu), kose travu (100 m2 -228 dinara), postave kamp kućicu (2400 dinara za godinu) ili  rašire šator (30 dinara dnevno po m2),

S obzirom na standard, većina građana na novi cenovnik reaguje u neverici, hoće li novim cenovnikom biti obuhvaćen i pojas gradske plaže i zaliva ostaje da se vidi?

Uporede li se cene kupanja na Dunavu sa onima što nudi Banja Junaković sasvim je sigurno da će većina Apatinaca mesto za rashlađenje pronaći u nekom  od bazena.

Cenovnik preuzeti OVDE:Cenovnik-za-korišćenje-zaštićenog-područja-SRP-Gornje-Podunavlje

SRP-Gornje-Podunavlje-1600

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *