NOVI VOZOVI NA RELACIJI NOVI SAD-BOGOJEVO-SOMBOR-NOVI SAD

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Od 4.maja 2016. godine na relaciji Novi Sad – Bogojevo – Sombor – Novi Sad, uvodeni su u saobraćaj dva para novih vozova za prevoz putnika, saopštio je Media centar “Železnica Srbije”. Kako je navedeno, po jedan par vozova biće uveden na relaciji Novi Sad – Bogojevo – Novi Sad i Novi Sad – Sombor – Novi Sad. Putnički voz na relaciji Novi Sad – Bogojevo – Novi Sad, iz Novog Sada polazi u 6 sati i 12 minuta, a u Bogojevo stiže u 7 sati i 43 minuta. Polazak voza iz Bogojeva je u 9 sati i 53 minuta, a dolazak u Novi Sad, po redu vožnje, je u 11 sati i 31 minut. Ovi vozovi saobraćaće samo radnim danima (od ponedeljka do petka), a neće saobraćati vikendom (subota i nedelja) i u vreme državnih praznika.

Na relaciji Novi Sad – Sombor – Novi Sad svakodnevno će saobraćati lokalni putnički voz koji iz Novog Sada polazi u 14 sati i 28 minuta, a u Sombor stiže u 16 sati i 48 minuta. U povratku iz Sombora putnički voz kreće u 18 sati i 20 minuta, a dolazak u Novi Sad po redu vožnje palniran je u 20 sati i 53 minuta.

U “Srbija Vozu” ističu da je zbog uvođenja novih vozova izmenjen red vožnje voza koji iz Novog Sada polazi u 19 sati i 42 minuta za Sombor (22 sata i 15 minuta), pa će polazak tog voza od 4. maja iz Novog Sada biti u 19 sati 29 minuta, a dolazak u Sombor u 22 sata i 8 minuta. Četiri nova polaska putničkih vozova na ovoj relaciji biće omogućena zahvaljujući uključivanju u saobraćaj jedne nove dizel-motorne garniture serije 711, od ukupno 27 koliko će ih biti nabavljeno od ruskog proizvođača “Metrovagonmaša”, zahvaljujući ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica.