NOVI VLASNIK TRŽNOG CENTRA U SRPSKIH VLADARA NAJAVLJUJE IZGRADNJU PEDESET LOKALA I STANOVA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Trgovinsko preduzeće Ibar AD Raška  ponudilo je pred državnom Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, najveću cenu (8 miliona dinara) za nedovršeni poslovno-stambeni objekat preduzeća GPP Marko Orešković koji se nalazi u ulici Srpskih Vladara br 26 u Apatinu.

Ovo preduzeće je bilo jedini zainteresovani kupac koje se javio na oglas Agencije o prodaji nepokretne imovine GPP Marko Orešković u stečaju. Za iznos od osam miliona dinara TP Ibar iz Raške postalo je vlasnik nedovršenog objekta u ulici Srpskih Vladara, u samom centru Apatina, na kojem je planirana izgradnja više od hiljadu kvadrata poslovnog i preko dve hiljade kvadrata stambenog prostora.

zgrada u centru, prodaja zgrade Marko Orsekovic (5)

Tim povodom danas smo u Apatinu razgovarali sa Radenkom Đuričićem iz Stare Pazove, vlasnikom preduzeća Ibar Raška koji je tokom obilaska gradilišta otkrio kako se odlučio za kupovinu ovog objekta i planove prema kojim bi trebao biti završen.

-Veoma dobro znam sudbinu ovog objekta, pratili smo desetak pokušaja Agencije da se on proda i odlučili smo da se na poslednji oglas javimo jer je cena bila prihvatljiva, kaže Đuričić.

On je napomenu da kompanija koju vodi, ulaže kapital u izgradnju poslovno-stambenih objekata širom Srbije nakon čega ih prodaju na tržištu ili nude u zakup. Planirano je da se na objektu u Srpskih Vladara koji je izvorno predviđao 60 stanova i lokala, izmenom projekta taj broj smanji na 50.

-Izvorni projekat je predviđao 60 stambenih i poslovnih jedinica, i oni su bili intersantni za neko prošlo vreme. Izvršićemo preprojektovanje na taj način što ćemo od više manjih poslovnih prostora napraviti jedan, odnosno, ponudićemo apatinskom tržištu lokale koji će u površini biti preko 200 m2, kaže Đuričić i dodaje da će i stanovi zbog svoje opremljenosti biti interesantni na tržištu nekretnina.

Radovi će se sprovoditi u nekoliko faza, a prema onom što smo mogli čuti od novog vlasnika, grubi građevinski radovi će biti okončani do kraja godine dok će  fasada objekta u glavnoj ulici zadržati karakterističan izgled sredine.

Podsećamo, nakon više bezuspešnih pokušaja prodaje, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je u oglasu, od 16. avgusta . 2017 godine, ponudila kompletnu nepokretnu imovinu nekadašnje holding kompanije iz Apatina. U oglasu su pored nedovršenog objekta u glavnoj ulici, ponuđena i tri sprata u poslovnoj zgradi u Ulici Svetog Save 8 u Apatinu ukupne površine od 350 kvadratnih metara i pomoćne prostorije od 100 kvadrata na istom placu. Za ovaj deo preduzeća ponovo nije bilo zainteresovanih, iako je minimalna tražena cena iznosila samo dva miliona dinara.

zgrada u centru, prodaja zgrade Marko Orsekovic (11) zgrada u centru, prodaja zgrade Marko Orsekovic (10) zgrada u centru, prodaja zgrade Marko Orsekovic (1) zgrada u centru, prodaja zgrade Marko Orsekovic (8)