NOVI IZGLED GRADSKE PLAŽE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Jedan od planova lokalne samouprave je uređenje plaže na Dunavu, omiljeno okupljalište Apatinaca.  Zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać tim povodom je za naš radio rekla da je idejno rešenje za ovaj projekat urađeno, a sredstva u budžetu obezbeđena, te će plaza već ove godine imati potpuno drugačiji izgled.

-Kod Ministarstva turizma smo konkurisali za sredstva koja su nam potrebna kada je uređenje plaže u pitanju, a mi smo rebalansom budžeta obezbedili dovoljno da možemo i bez ove pomoći bar najbitniju fazu da uradimo. Cilj je da plaža bude bezbedna i da je proglasimo gradskom plažom.

Plaža na Dunavu će potpuno izvesno biti sređena, a ono što je planirano da se uradi jeste pre svega učiniti je bezbednom od ulaska skutera i motornih čamaca, istakla je Koraćeva.

-Plažu je potrebno obezbediti od ulaska skutera i motornih čamaca i to zaštitnim sajlama, bovama i znacima. Nivo peska će biti podignut, postavićemo svlačionice, mesta za čuvarsku službu, ležaljke, suncobrane. To je ono što se planira za ovu godinu. Idejno rešenje još sadrži teren za vaterpolo, ponton, veštačku stenu i još neki mobilijar za najmlađe, ukoliko dobijemo sredstva od Ministarstva turizma. Apatin bi trebalo da postane mesto puno sadržaja za građane i za posetioce i ovo je samo jedna od stvari koja će ići u tom pravcu, izjavila je Dubravka Korać.

Nov izgled gradske plaže