NOVI I POVOLJNIJI KREDITI ZA PRIVREDNIKE I POLJOPRIVREDNIKE

APATIN EKONOMIJA VESTI VOJVODINA

U organizacije opštine Apatin, a uz saradnju sa Razvojnim fondom Autonomne Pokrajine Vojvodine danas je održana prezentacija za privrednike i poljoprivrednike na kojoj se govorilo o novim konkursima koji su trenutno dostupni kao i o novim uslovima za podizanje kredita.

-Za ovu godinu u našem fondu opredeljeno je 20 miliona eura za razvoj privrede i poljoprirede, a imamo otvoreno osam kreditnih linija od toga tri za poljoprivrednike, tri za poljoprivrednike i dve za razvoj lokalnih samouprava.- rekao je Miloš Jovanović iz RFAPV.

Miloš Jovanović, Razvojni fond vojvodine

Krediti se mogu koristiti u različite namene kao što je kupovina zemljišta ili ulaganje u mehanizaciju u tehnološko usavršavanje poljoprivrednih gazdinstava. Kamatne stope su u rasponu od 1 do 3 odsto što zavisi od nekoliko faktora, a jedan od njih je i stepen razvijenosti lokalne samouprave i opštine iz koje aplikant dolazi. Grejs period za kredite Razvojnog fonta iznosi od godinu do dve dana, a rok otplate od 5 do 7 godina..

Kada su u pitanju krediti za privrednike Jovanović je rekao da postoji nekoliko dobrih ponuda, pa se uz dobar projekat može dostići visina kredita od čak 100 miliona dinara uz grejs period od dve godine, a rok otplate od 5 godina. I za ove kredite kamatne stope su od 1 do 3 odsto uz iste uslove kao i za poljoprivrednike.

Razvojni fond vojvodine, predavanje, prezentacija Razvojni fond vojvodine, predavanje, prezentacija