NOVCEM OD TURNIRA KUPUJU NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE NAJUGROŽENIJIMA

APATIN KOŠARKA SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Udruženje pivopija Srbije, u saradnji sa novoosnovanim Udruženjem građana “Plavi talas” i uz podršku Crvenog krsta iz Apatina, organizovalo je humanitarni turnir u basketu u Sportskoj hali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”.

Novac od kotizacija i iz kutije za dobrovoljne priloge namenjen je za kupovinu novogodišnjih paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica sa područja apatinske opštine.

Učešće je uzelo osam ekipa: “Tri tačke”, “Srbija”, “Klemanija”, “Stari kraj”, “Mini basket”, “UPS”, “Torima” i “Gola voda”. Prvoplasirana je ekipa “Mini basket”, drugoplasirana “Srbija”, a treće mesto pripalo je ekipi pod nazivom “Torima”.

– Igralo se tri na tri. Ukupno je sakupljeno 10.460 dinara. Zadovoljni smo brojem prijavljenih ekipa i nadamo se da ćemo sledeće godine još uspešnije organizovati turnir. Pobedila je humanost – izjavio je, u ime organizatora, predsednik UPS Branislav Manojlović.

U prethodnom periodu su organizovane brojne akcija za prikupljanje sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića, a tako će biti sve do 28. decembra kada će se u Velikoj sali Doma kulture organizovati dečija predstava i dodela paketića.