NOVA VLAST SMANJUJE TROŠKOVE U BUDŽETU

APATIN POLITIKA VESTI

Opštinska uprava Apatin izdala je danas saopštenje u kojem se navodi da je od formiranja novog saziva skupštine sadašnja vlast za nekoliko nedelja uspela da ostvari ozbiljne uštede u budžetu. Ova ušteda se odnosi na racionalnije korišćenje službenih vozila, kao i upotrebu službenih telefona, koji su kako se navodi u ovom saopštenju bili zloupotrebljivani od strane prethodne vlasti.

Prenosimo vam saopštenje u celosti:

Mesec dana nakon konstituisanja novog saziva Skupštine opštine, želimo da obavestimo javnost Apatina da je opštinsko rukovodstvo na čelu sa Predsednikom opštine, g. Radivojem Sekulićem, učinilo prve korake na obustavljanju prekomernog i netransparentnog trošenja novca građana.

Novo opštinsko rukovodstvo je ukinulo mogućnost korišćenja službenih automobila opštinskim funkcionerima i zaposlenima u SO u privatne svrhe, a takođe je racionalizovana upotreba službenih mobilnih telefona. Tim potezima je u opštinskom budžetu ušteđeno procenjenih 563.939,69 dinara na mesečnom, odnosno blizu sedam miliona dinara na godišnjem nivou.

Podsećamo da su našu opštinu za vreme prethodnih vlasti potresali skandali u vezi sa zloupotrebom službenih telefona za pozivanje izvesnih telefonskih servisa neprimerenih opštinskom rukovodstvu, što je pored finansijskog troška, nanelo i veliku štetu ugledu opštine Apatin. Takođe, prekomerna privatna upotreba vozila dovela je do neverovatnog podatka da su službeni automobili opštine samo u 2014. godini prešli preko 350 hiljada kilometara, što je dovoljno da se 9 puta obiđe zemaljska kugla.

Opštinsko rukovodstvo će istrajati u nameri da se budžet opštine od sada troši na domaćinski i transparentan način, te da se, umesto u privatne svrhe, preusmerava u razvoj privrede, obrazovanja, sporta i kulture – na korist svih naših sugrađana.

U tu svrhu, nastavićemo sa racionalizacijom potrošnje i uvođenjem principa i procedura koje za cilj imaju bolju i efikasniju lokalnu upravu, kao i kvalitetniji život svih građana opštine Apatin, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštavana.
U Apatinu, 28. juna 2016.

OU Opštine Apatin