NO PASARAN! PROTEST SINDIKATA SRPSKE POLICIJE POVODOM NAPADA NA PRIPADNIKE MUP-A

APATIN HRONIKA SRBIJA VESTI VOJVODINA

Glavni odbor Sindikata srpske policije doneo je odluku o održavanju protesta u Novom Sadu, u ponedeljak 6. februara 2017. godine sa početkom u 11 sati i 55 minuta, u ulici Sutjeskoj broj 3.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Poštovane koleginice i kolege, vreme je svima nama da se probudimo iz ovog ružnog sna koji traje već dugo i u kojem nas:

Napadaju i povređuju za vreme vršenja službe;
Brutalno prebijaju naočigled članova porodice;
Omalovažavaju u javnosti i gaze naše dostojanstvo sve više i sve bezočnije;
Guraju nam prst u oko blagom kaznenom politikom, oslobađanjem napadača, okorelih kriminalaca;

Godinama već radimo u katastrofalno lošim uslovima, beznađe je sve veće, mladi i stručni nas sve više napustaju i odlaze! Ali sve ima svoje granice! Nećemo i ne smemo dalje da ćutimo! Vreme ja za akciju, vreme je da svima pokažemo nezadovoljstvo i neslaganje sa trenutnim stanjem u sudovima i tužilaštvima i njihovom odnosu prema policijskim službenicima!

Neka batinjanje kolege u Novom Sadu bude prvo pred kojim nismo ćutali!

Sindikati u policiji ne snose odgovornost za ovo stanje u kom se nalazimo, odgovornost je na državnim organima koji tolerišu takva postupanja sudova i tužilaštava. Ali smo itekako obavezni da preuzmemo sve što je u našoj moći da to nepravedno i neizdrživo stanje promenimo!

Pozivamo sve članove SSP i svih drugih sindikata da nam se pridruže. Pozivamo druge sindikate i starešinski kadar MUP da dođu i zajedno sa nama izraze neslaganje sa nekažnjenim prebijanjem policajaca i građana.

Pozivamo javnost, državne institucije, građane Novog Sada i sve ljude dobre volje da dođu i pruže podršku svojoj policiji!

Od pravosuđa ne tražimo ništa mimo zakona, naprotiv – samo primenu zakona u punoj meri! Tražimo da pokažu hrabrost i zaštite i nas i sebe, a time i čitavo drušvo!
Neka bude zakon! Neka bude surov! I neka bude za sve!“

Predsednik SSP Lazar Ranitović

Apatinski sindikat policije podržaće ovaj protest i kako kažu ovakve stvari treba da se osude i najstrožije kazne. Oni su takođe pozvali sve građane da najstrožije osude sve napade na policiju i pridruže se ovo protestu koji će se održati ispred zgrade suda u Novom Sadu.

Foto: (021.rs)