NISKE TEMPERATURE U KOMBINACIJI SA KIŠOM I SNEGOM NAJAVA VELIKOG BROJA LOMOVA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Zbog snega koji je tokom prethodne noći i dana neprekidno padao u Apatinu, formirao se pokrivač od preko 20 cm, što dodatno otežava saobraćaj na teritoriji cele opštine. Slično vreme nas očekuje i sutra, a otopljenje i prestanak padavina se mogu očekivati na kraju nedelje, kada se predviđa slaba kiša uz stvaranje poledice. Upozorenje na poledicu i padove  stiže i od dežurne službe Hitne pomoći gde apeluju na građane da što manje izlaze napolje, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

-Jutros nije bilo intervencija koje povezujemo sa padovima izazvanih ledom ili snegom ali spremno očekujemo pozive, kaže za radio Dunav doktorka Vedrana Jovanović iz apatinske Hitne pomoći. Prema njenim rečima građani sa povredama ruku treba da dođu do Hitne pomoći samostalno, dok za teže povrede preporučuje poziv Hitnoj.

Ona je apelovala na građane da budu solidarni i da očiste sneg ispred staračkih domaćinstava u svom komšiluku kako bi ukoliko bude potrebe, Hitne i druge službe mogle intervenisati. Hitna pomoć se zahvaljuje građanima na strpljenu jer otežani uslovi kretanja u saobraćaju utiču i na njihovu efikasnost.