NIKOLA MARČETA- KOMUNALNI INSPEKTORI U NEDELJU UZ ASISTENCIJU POLICIJE UKLANJAJU DIVLJE TEZGE OKO PIJACE

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Opštinsko veće u Apatinu razmatralo je na današnjoj sednici predlog većnika Ištvana Petera iz Kupusine o oštrijoj kontroli prostora oko nove zelene pijace na kojem se, kako se čulo, pojavljuju prodavci koji nezakonito obavljaju trgovinu.

“Nadam se da razumete da se već prvog pijačnog dana pojavilo nekoliko prodavaca koji trgovinu obavljaju iz vozila ili sa improvizovanih tezgi uz put, zakupci tezgi koji su platili godišnji zakup nekoliko desetina hiljada dinara osećaju se prevareno jer im je rečeno kako će trgovinu moći obavljati samo oni koji su potpisali ugovor sa ATC-om” rekao je Ištvan Peter član veća Opštine Apatin.

Prema rečima Petera , među nelegalnim postoje prodavci koji to čine legalno, naime uprava ATC-a je trgovcima koji čekaju završetak dela pijace gde bi se vršila trgovina sa kamiona i traktora dozvolila da bez naknade obavljaju trgovinu na parkinzima oko ATC do okončanja spomenutih radova.Ilegalci to spretno koriste te se kod inspektora predstavljaju kao budući korisnici tog prostora.

“Pojavili su se prodavci koji nisu ni učestvovali na licitaciji, parkirali su svoja vozila i iz njih prodaju robu kupcima koji su krenuli na pijacu.Pošto nije bilo nikakve reakcije komunalnih inspektora i zaposlenih u ATC-u sledećeg pijačnog dana ih se pojavilo pet puta više.Videli su da nema nikakvog reagovanja ni sankcija pa su nastavili po starom” dodao je Peter.

Reagujući na ove navode šef komunalne inspekcije Nikola Marčeta je rekao da ukoliko Opštinsko veće odluči da inspekcija ukloni sve prodavce koji prodaju robu van propisanog prostora on to može organizovati već u nedelju 12. oktobra.

“Ako Opštinsko veće želi, komunalni inspektori će u nedelju uz asistenciju policije ukloniti sve prodavce koji obavljaju trgovinu mimo propisa” rekao je Marčeta.

Usvojen je predlog da inspektori krenu sa radom već u nedelju , a rešavanju problema sigurno će pomoći i odluka JP “Direkcija za izgradnju” Apatin o potpunom zatvaranju saobraćaja u ulici Duška Trifunovića četvrtkom i nedeljom u vremenu od 5 do 13 časova.Sa tom odlukom se sprečava upotreba parkinga kao prostora za prodaju.

nikola_marcetaNikola Marceta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *