NEVREME I OBILNE KIŠE ŠIROM SRBIJE, I DANAS NA SNAZI METEO ALARM

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI VOJVODINA

Juče je na teritoriji Srbije u nekoliko mesta došlo do vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima i pojavom grada pa su u nekim opštinama pričinjene veće štete. Nekoliko ulica u Novom Sadu bilo je potpuno poplavljeno pa je mnogo automobila ostalo zarobljeno u vodi, a meštani ovih ulica govore da ovakva potop ne pamte.

automobili u vodi, novi sad, kisa, poplava, partiznska ulica

Krupanj je juče zadesila slična situacija kao i u maju 2014. godina kada je veći deo ovog mesta bio uništen bujicama vode koje su nosile sve pred sobom, a izgubljena su i dva života. Poplavljeno je 10ak kuća, a velikom broju domaćinstava preti opastnost od plavljenja.

krupanj, nevreme, maj 2017

Nešto posle 14 sati Sombor je zahvatilo olujno nevreme praćeno jakom kišom i vetrom, a padao je i grad. Velika količina vode na gradskim ulicama stvorila je manje probleme u saobraćaju, a led koji je u pojedinim delovima grada bio i veličine većeg klikera napravio je štetu u voćnjacima i zasadima povrća, a obim štete će se utvrditi narednih dana. Protivgradna odbrana je dejstvovala ali nije uspela da spreči grad.

grad, nevreme, padavine

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju kratkotrajne nepogode sa obilnijim padavinama i gradom, a najviša dnevna temperatura kretaće se od 21 do 24. Sutra i u petak će biti promenljivo oblačno i svežije sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Prognostičari danas za Apatin najavljuju promenljivo oblačno sa povremenom kišom u popodnevnim satima. A vremenske prilike koje nas očekuju u danima pred nama daju razloga za optimizam i otvaraju prostor za planiranje vikenda u prirodi jer će vreme biti sunčano sa temperaturama do 29 stepeni.

*Iz republičkog hidrometeorološkog zavoda stiglo je upozorenje za područje Srbije na kratkotrajne vremenske nepogode:

*Danas 24. maja na području Srbije očekuje se lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima, grmljavinom, jakim vetrom i pojavom grada.

novi sad poplavljen, kisa, ulica

Vremenska prognoza