Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » PRIČA „NEDELjA“ NAJBOLjA NA KONKURSU „MIODRAG BORISAVLjEVIĆ“
PRIČA „NEDELjA“ NAJBOLjA NA KONKURSU „MIODRAG BORISAVLjEVIĆ“

PRIČA „NEDELjA“ NAJBOLjA NA KONKURSU „MIODRAG BORISAVLjEVIĆ“

LAUREAT MILICA PETROVIĆ IZ BEOGRADA

Selektor ovogodišnjeg Festivala kratke forme „Potpis“ Opštinskog kulturnog centra Apatin za odabir najbolje priče na konkursu „Miodrag Borisavljević“ Uglješa Šajtinac, književnik iz Zrenjanina, doneo je odluku o laureatu.
– Selektor Uglješa Šajtinac doneo je odluku da nagrada „Miodrag Borisavljević“ za 2018. godinu pripadne Milici Petrović iz Beograda koja je na konkurs poslala priču „Nedelja“ pod šifrom „Elektra“. Ove godine Opštinski kulturni centar će ovu nagradu dodeliti deveti put, tako da sledeće godine proslavljamo mali jubilej, 10 godina našeg konkursa, koji ćemo obeležiti na adekvatan način. Svih godina naš konkurs je rastao, kako brojem priča tako i njihovim kvalitetom, ali i mi, kao organizatori smo rasli sa njim, a cilj nam je da sa Festivalom „Potpis“ dosegnemo do samog vrha kada su u pitanju književne manifestacija u našoj zemlji, rekao je Zlatko Vasić, urednik Festivala „Potpis“.
Ove godine na konkurs je pristiglo 190 priča iz zemlje i inostranstva. Neke su priče stigle iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpke, Hrvatske, Nemačke, Češke, i drugih zemalja.
U najužem izboru se našlo još šest priča, „Naši džepovi puni kamenja“ pod šifrom „Banstol“, Gorana Labudovića Šarla iz Vrbasa, priča „Šta nismo rekli“ (šifra: Lug) Jelene Paligorić Sinkević iz Beograda, zatim „Slatki dom“ Almira Alića iz Tuzle pod šifrom „A183914“. Tu su još i priča „Noć nečeg boljeg“ pod šifrom „Pučina“ koju je napisala Ana Stanojević iz Zemuna, Priča „Tragom kočenja“ Marijana Libera iz Pančeva, poslana pod šifrom „Vrtoglavica“ i „Igra“ Ivane Prokić iz Beograda, pod šifrom „Marsel“.
Nagrada, koja se sastoji iz povelje sa likom Miodraga Borisavljevića i novčanog iznosa, autorki će biti dodeljena krajem septembra u okviru 3. Festivala kratke forme „Potpis“.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top