NEKI NOVI, USPEŠNI, KLINCI

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI VOJVODINA

Kajakaši i kanuisti kajk kluba Panonija su u subotu 9. maja 2015. godine nastupali u Novom Sadu na „Majskom Kupu“ i ostvarili odlične rezultate.

Jošt Ksenija je nastupila u kategoriji juniorki u trci K-1 1.700 m i osvojila je prvo mesto u izuzetno jakoj konkurenciji, nastupila je u trci juniorki K-1 200 m i osvojila je drugo mesto.

Njen kolega iz kluba Njari Andrej je nastupio u trci kadeta K-1 1.700 m i osvojio je prvo mesto , nastupio je i u trci kadeta K-1 200 m i osvojio je treće mesto.

Njari Daniel je nastupio u trci juniora C-1 1.700 m i osvojio je drugo mesto, nastupio je i u trci juniora C-1 200 m i osvojio je treće mesto.

Belić Bogdan je nastupio u trci juniora K-1 1.700 m i osvojio je drugo mesto, nastupio je i u trci juniora K-1 200 m i osvojio je peto mesto.

Na KUP-u Srbije Beogradu na Adi ciganliji kajakaši “PANONIJE” su ostvarili zapažene rezultate i na osnovu tih rezultata Jošt Ksenija, Belić Bogdan i Njari Andrej su izabrani u širi sastav reprezantacije Srbije u juniorskoj konkurenciji. Jošt Ksenija će o trošku Kajakaškog saveza Srbije nastupiti na međunarodnoj regati u Pještanima u Slovačkoj, krajem maja meseca. Belić i Njari su pozvani da nastupe o trošku kluba, ali zbog nedostatka sredstava odlučeno je da neidu na ovo prvo međunarodno takmičenje.

Nadamo se da će se pronaći sredstva za ova dva perspektivna momka ukoliko budu pozvani na svetsko (Portugal) i evropsko (Rumunija) prvenstvo za juniore koje se održavaju ove godine.