NEBOJŠA ŠĆEKIĆ NOVI ČLAN OPŠTINSKOG VEĆA

APATIN DRUŠTVO POLITIKA SRBIJA VESTI

Danas je u Velikoj sali Skupštine opštine Apatin održana 16. sednica SO na čijem je dnevnom redu bilo 12 tačaka. Odbornici su na početku sednice minutom ćutanja odali poštu nastradalima u poplavama koje su zahvatile Srbiju, nakon čega je dnevni red  na predlog predsednika opštine dr Živorada Smljanića dopunjen izveštajem sa sastanka Opštinskog štaba za vanredne situacije.O aktivnostima ovog štaba referisali su Milorad Bujić šef apatinskih ronilaca koji su učestvovali u akcijama spašavanja stanovništva u poplavljenom Obrenovcu,Tijana Bojandić sekretar opštinske organizacija Crvenog krsta o prikupljenoj pomoći za ugrožena područja i Aleksandar Dukić novinar Dunav radija koji je pratio grupu dobrovoljaca iz Apatina koji su gradili nasip u Klenku najugroženijem mestu opštine Ruma.

Na sednici je usvojen predlog o razrešenju Dragana Jovića i imenovanju Nebojše Šćekića na mesto člana Opštinskog veća.Usvojen je predlog odluke o prvim izmenama i dopunama budžeta za tekuću godin, godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, plan detaljne regulacije dela Bloka 52, izmene i dopune plana detaljne regulacije prečistača otpadnih voda i kamionskog terminala sa pripadajućom infrastrukturom.

Na samom kraju, usvojeno je rešenje o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta Saši i Ljubinki Bomeštar iz Apatina, a razrešen je stari i imenovan novi član Saveta za budžet i finasije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.