НЕБОЈША ШЋЕKИЋ: ИМАМ ДОСТА ПОНУДА ЗА САМОСТАЛНЕ ИЗЛОЖБЕ

APATIN KULTURA VESTI

Небојша Шћекић, самостални уметник из Апатина био је први гост у новом циклусу емисија из културе ” Са културом је боље”. На питање како је провео дане изолације током короне одговорио је:

-То је био врло тужан и тежак период за човека и човечанство уопште. Ја сам спас нашао у раду. Сликао сам и имао сјајну инспирацију и сликарски плодан период.
Питали смо нашег госта и да ли то знаци да ће имати нову изложбу.
-Имам више понуда из више градова да излажем, правим изложбе. У наредном периоду ће сигурно доћи до реализације, али морам да кажем да велики број слика из мог атељеа одлази, купује се, много радим и по поруџбинама, тако да морам да пожурим са изложбом – рекао је Шћекић.
Занимало нас је и мишљење нашег госта о сликарима из окружења.

Поштујем све колеге, није се лако прихватити цеткице и штафелаја. Посебно ценим и истичем нашег чувеног сликара Нину Kустурицу, а ако идемо и у прошлост нашег суграђанина покојног Душана Ћурковића.
Зимус се десила занимљива ликовна колонија у Пригревици на којој је учествовао и Шћекић. Питали смо га и о томе.

Да, веома сам поносан на све ученике са којима смо радили на тој колонији. Kолонију је организовало Удружење Личана из Пригревице па смо том удружењу и поклонили све слика. Тренутно радим паралелни три портрета, а то је изазов који вреди – рекао је, на крају разговора Небојша Шћекић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *