НАКОН РЕКОНСТРУКЦИЈЕ, У СОМБОРСКО ПОРОДИЛИШТЕ СТИГЛА И НОВА ОПРЕМА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Након комплетне реконструкције породилишта Опште болнице “Др Радивој Симоновић” Сомбор, завршено је и опремање овог објекта. Грађевински радови на реконструкцији сомборског породилишта почели су у септембру прошле и трајали су до јануара ове године, а новац за ову инвестицију су обезбедили Град Сомбор и Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику.

Како би у реновираном породилишту породиље, маме и бебе дочекала и нова опрема, на иницијативу Града Сомбора, током децембра прошле године, организована је и донаторска вечера која је окупила привреднике из Града Сомбора и целог Западнобачког округа, а током акције прикупљено је више од четири милиона динара. Овим средствима купљена је медицинска опрема, намештај и техника, а директор Опште болнице др Драган Растовић је рекао да је први пут за више од две деценије урађена оваква реконструкција и нагласио да је сомборско породилиште сада урађено по најсавременијим стандардима.

-Реконструисано је 420 квадрата простора, а добили смо и нове садржаје, изолациону јединицу, нови апартман, као и нову претпорођајну салу и пријемну амбуланту. Сви подови су замењени, урађена је комплетна санација и адаптација, а од сада и будући очеви, уколико желе, имају могућност да присуствују порођају, навео је Растовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *