НАЈБОЉИ ПАСУЉ У СВИЛОЈЕВУ СКУВАО ВЕСЕЛИН ЦИНДРИК ИЗ ПАНОНИЈЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Традиционална пасуљијада у Свилојеву одржна је 22. јула 2023. године, а ове године своје кулинарске вештине у припремању пасуља је показало педестак такмичара. Према оцени жирија, најбољи пасуљ је скувао Веселин Циндрик из Паноније, друго место је освојио Страхиња Башић из Апатина а треће Мирко Праштало из УГ “Плави талас”.

Награде победницима је уручио заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић, а поред такмичарских котлича, кувана су и три казана пасуља за све госте. Манифестацију која носи назив “Чаробни пасуљ” пратио је богат спортски и културно-уметнички програм.

Програм манифестације почео је такмичењем најмлађих у пецању, затим је на стадиону ФК „Тереквеш“ одиграна фудбалска утакмица пионира, а потом је одржан и турнир у малом фудбалу 3 на 3. На турниру је учествовало шест екипа, а победио је тим под називом “Викинг”. Друго место припало је екипи “Литар на литар”, док је треће место освојила екипа “Џогери”. Најбољи играч турнира била је Сандра Ђилас, док је најбољи стрелац Дејан Рапаић.

Манифестацију “Чаробни пасуљ” организује Асоцијацијa пољопривредника “Свилојево”, уз подршку Туристичке организације Апатин и Јавног комуналног предузећа “Наш дом”, а под покровитељством општине Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *