NAJBOLJI APATINSKI MATURANTI NA PRIJEMU NA BELOM DVORU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Prestolonaslednik Aleksandar II i princeza Katarina organizovali su na Belom Dvoru tradicionalni godišnji prijem za 540 najboljih maturanata iz svih srednjih škola u Srbiji.

Na prijemu, koji se tradicionalno održava već dvanaest godina, najboljim maturantima su uručene diplome i tašne sa knjigom kralja Petra drugog “Moj život”, kao priznanje za izuzetne rezultate koje su ostvarili u srednjoj školi, a za uspomenu je napravljen i zajednički snimak sa članovima kraljevske porodice i Krunskog saveta.

DVOR2

Svaka srednja škola izabrala je najbolje učenike koji će ih predstavljati na ovoj svečanosti, a apatinsku opštinu predstavljale su: Mila Kovačević iz Gimnazije “Nikola Tesla”, Milena Senjak iz Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole, te Sanja Andrašić i Dragana Radaković iz Tehničke škole sa Domom učenika, kojima Kancelarija za mlade opštine Apatin čestita na postignutim uspesima i želi sreću u daljem obrazovanju.

– Od srca vam čestitam na ovom uspehu, vi ste budućnost Srbije. Budite vredni kao i do sada i rezultati sigurno neće izostati. Vaše dalje obrazovanje je sada glavni zadatak za državu, za sve nas. Mi smo ponosni na vas – rekao je Aleksandrar II Karađorđević.

Svečanosti su, pored najboljih maturanata, prisustvovali i roditelji, profesori i prijatelji.

Specijalni gost večeri bio je književnik Matija Bećković koji je naglasio da najbolji đak nosi najveću titulu i najpoštovanije znanje u Srbiji.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *