NAGRAĐENI NAJBOLJI RADOVI SVETOSAVSKOG KONKURSA

APATIN KULTURA VESTI

Školaska slava i ove godine obeležena je Svetosavskom akademijom u organizaciji Opštinskog kulturnog centra i Opštine Apatin. Besedu o Svetom Savi pred prepunom salom Doma kulture govorio je vojni sveštenik Ljubiša Čović , a u kulturno-umetničkom programu učestvovali su Gardski hor Jedinstvo, članovi Kud Dunav, pevačka grupa Lazarice i učenici gimnazije Nikola Tesla.

Pre svečane akademije u Galeriji „Meander“ otvorena je izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola sa područja apatinske opštine.
-Ovo je 20ti put da povodom školske slave organizujemo izložbu najbolji učeničkih radova koje su izabrali likovni pedagozi a mi smo od svih tih radova izložili najbolje- rekla je Radmila Savčić, viši kustos na otvaranju izložbe.

Učenicima čiji su radovi izloženi na ovoj izložbi prigodne poklone uručio je predsednik apatinske opštine dr Živorad Smiljanić
Nagrdu su primili: Dragan Karaica i Tijanja Janović, učenici OŠ „Jožef Atila“ iz Kupusine, Dalija Kuruc i Nenad Bačić iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Sonti, Dunja Srbljanin i Aleksandra Jovanović iz OŠ „Mladost“ u Prigrevici, Lena Ivanović i Antonela Lozinjak iz OŠ „Kiš Ferenc“ u Svilojevu i Antonio Petrović, Uroš Mandić, Sara Ovuka i Anja Dobrijević iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina.

Među srednjoškolcima nagradu su primili Maja Pavković, učenica Srenje građevinske i drvoprerađivačke škole, Anja Poturica iz Srednje tehničke škole sa Domom učenika i gimnazijalke Sanja Šlegl i Ivana Čivčija.

sveti sava Zika sveti sava gimnazijalci sveti sava Lazarice sveti sava nagra]eni