NADMETANJE ZA IMOVINU PROSLAVLJENOG KOŠARKAŠA ŽELJKA REBRAČE

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Javno nadmetanje za kupovinu nepokretnosti izvršnog dužnika Poslovni centar doo Rebrača, vlasnika našeg proslavljenog košarkaša Željka Rebrače, zakazano je za 29. avgusta u Privrednom sudu u Somboru.
Pre godinu dana dugovanja tržnog centra “Rebrača” popela su se na 256 miliona dinara, od kojih se 71 milion odnosio na dugovanja za porez državi. Željko Rebrača, u ranijim izjavama za medije, nije negirao dug ali je isticao da je on najvećim delom nastao kao posledica hipotekarnog kredita uzetog od SAD, dodajući da će on biti saniran, vansudskim poravnanjem. To se nije dogodilo.
Zbog toga je Sud je doneo zaključak , na osnovu izvršnog rešenja koje ima poverilac “True capital international LLC SAD”, sa sedištem u San Francisku, da se ceo kompleks nekretnina prodaje.
Prodaje se zemljište sa zgradom u centru Sombora, Pariska 9, površine 20 ari i 45 kvadratnih metara, zatim građevinska parcela u istoj ulici površine 37 kvadratnih metara i objekti za poslovne usluge, odnosno tržni centar u istoj ulici. Tržišna vrednost svih navedenih nepokretnosti utvrđena je, kako je navedeno u zaključku Privrednog suda, na 1.101.140.000 dinara, a na prvom nadmetanju početna cena iznosi 60 odsto od toga.

U maju ove godine je u somborskom sudu bilo zakazano ročište za prodaju Poslovnog centra Rebrača, opterećenog dugovima, ali je ono odloženo za 29. avgust. U tržnom centru se nalaze broje poznate firme sa svojim izložebno-prodajnim protosrom, restoran, igraonica za decu, sala za rekreaciju itd.

rebrača tržni centar(1)