ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ “СУНЧАНА ЈЕСЕН”, ДРУГИ ДАН ОБЕЛЕЖИЛИ ИЗЛАГАЧИ ЦВЕЋА И МЕДА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Програм другог дана фестивала “Сунчане јесени” обележила је изложба цвећа и меда, у организацији Удружења “Франц Шпајзер” , а своје рукотворине изложили су и чланови Удужења грађана “Река”. Фестивала цвећа је имао и такмичарски део, у оквиру којег су учесници аранжирали своје букете и друге аранжмане, а најкреативнији и најмаштовитији радови су награђени.

-Данас су учешће узели узгајивачи цвећа, а поред њих могли сте да видити и продавце меде и пчелињих производа. Наше удружење “Франц Шпајзер” у наредном периоду планира велико спремање нашег центра код “Две цркве” и још неколико манифестација о којима ћемо благовремено обавестити јавност.- рекао је Јовица Балаћ из удружења љубитеља природе “Франц Шпајзер”.

ФОНО Јовица Балаћ

Од председнице удружења грађана “Апатинске вредне руке”, Љубице Кусуље сазнали смо да је првог дана фестивла било интересантно и да је у такмичењу у “мућењу беланаца” победилиа Андереја Мишановић. Награду за најлепши штанд је освојила Снезана Кораћ, најстарија рукотворниа је дошла из Бачког Грачаца а у питању је старо ткање из 19. века.

ФОНО Љубица Кусуља

-Изузено сам задовољна одзивом излагача и бројем пријављених такмичара за аранжирање с обзиром да ово приви пут радимо са удружењем “Франц Шпајзер”. Стварно сам презадовољна организацијом и углавном су се сви излагачи појавили и верујем да ће и они из Апатина понети лепе успомене. – рекла је Радмила Савчић ипсред удружења “Река”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *