НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ ПОСЕТИО ОПШТИНУ АПАТИН

APATIN DRUŠTVO VESTI

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић био је у службеној посети општини Апатин. Радном састанку који је одржан у кабинету председнице апатинске општине Дубравке Кораћ, поред представника братске општине Невесиње присуствовали су и заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић и председник скупштине општине Апатин Милан Шкрбић. Након завршетка састанка, потписан је и споразум о спортској и културној сарадњи између општине Невесиње и општине Апатин као наставак заједничког рада у најбољем интересу Републике Српске и Републике Србије, као и српског народа у целини.

Миленко Авдаловић се захвалио председници општине и председнику Скупштине општине Апатин на позиву и добродошлици, те изразио наду да ће се две побратимске општине у будућности чешће обилазити.

-Наше две општине су још од 2006. године побратимске општине. На жалост Корона и неки други догађаји су у извесној мери пореметиле посете које су биле на годишњем нивоу пре свега везане за спортске, културне и традиционалне манифестације, како на Личкој, тако и на Невесињској олимпијади, Дану општина, као и Дану невесињске пушке итд. Овим споразумом желимо да обновимо везе, да се састајемо чешће и омогућимо да наши људи из Невесиња дођу овде у равницу, као да људи из овог војвођанског раја дођу у Херцеговину, што ће помоћи да боље разумемо једни друге, рекао је Авдаловић.

Речи добродошлице гостима је упутила председница општине Апатин Дубравка Кораћ рекавши да су сусрет иницирали и председници Републике Србије и Републике Српске, г. Вучић и г. Додик, те је изразила наду да ће се братске општине у будућности чешће састајати не само због спортске и културне, већ и привредне сарадње.

-Мени је драго што смо у прилици да будемо домаћини г. Авдаловићу, да га упознамо са богатствима нашег града и начином живота. Ово је и наша заједничка порука за разноразне међународне конвенције које су усмерене против нашег народа, да се ми са њима заиста не слажемо, да сматрамо да су потпуно неправедне и непотребне и да су сви Срби ма где год живели један народ који није геноцидан, поручила је Дубравка Кораћ.

Делегација је у наставку дана посетила Први свесрпски сабора “Један народ, један сабор-Србија и Српска” који је одржан у Београду.

Фото: Општина Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *