NA ZONSKU SMOTRU SE PLASIRALE DVE DEČIJE PREDSTAVE

APATIN KULTURA VESTI

Na Opštinskom takmičenju dečijeg pozorišnog stvaralaštva odigrano je ukupno pet dečijih predstava, iz Apatina, Sonte i Svilojeva. Učestvovali su: Dramska grupa Centra za kulturu i obrazovanje Sonta sa predstavom “Smešna bajka” po tekstu Tode Nikoletića i u režiji Nikole Dobrijevića, Dramska trupa “Čika Savo Škobić” iz Sonte odigrala je prestavu “Nestvarna stvarnost”, KUD “Jožef Atila” Svilojevo igrali su predstavu “Uobraženko i Zvezdana” po tekstu Tode Nikoletić i u režiji Marije Ivanović. Dečiji dramski studio Opštinskog kulturnog centra Apatin sa predstavom “Isto kao Crvenkapa samo malo drugačije” po tekstu i u režiji Dušana Gladića i deca osnovne škole “Žarko Zrenjanin” sa predstavom “Žak ili pokornost” Ežena Joneskoa, a u režiji Dušana Štetića.

Kako je za naš radio rekao Zlatko Vasić ispred opštinskog Kulturnog centra, za Zonsku smotru plasirale su se dve predstave i one će nas predstavljati na Zonskoj smotri pozorišnog stvaralaštva dece koja će ove godine biti održana u Crvenki početkom meseca aprila.

-Selektor predstava je bio Dušan Radivojević koji je odlučio da se Dečiji dramski studio Opštinskog kulturnog centra Apatin sa predstavom “Isto kao Crvenkapa samo malo drugačije” po tekstu i u režiji Dušana Gladića, plasira kao drugoplasirani  na Zonsku smotru dečijeg dramskog stvaralaštva u Crvenki. Prvo mesto na opštinskoj smotri i učešće na zonskoj smotri po oceni selektora Radivojevića osvojila je predstava Osnovne Škole “Žarko Zrenjanin” iz Apatina “Žak ili pokornost” Ežena Joneskoa, a u režiji Dušana Štetića, kaže Vasić.

Vasić je za naš radio dodao da je u toku i Opštinska smotra pozorišnog stvaralaštva za odrasle.

– Sinoć je odigrana predstava “Naša zajednička uloga” u izvođenju glumaca iz Sombora, Apatina i Sonte, u Subotu sa početkom u 11 sati u Velikoj Sali biće odigrana predstava glumaca Opštinskog Kulturnog centra pod nazivom “Strah od aplauza” u režiji Dušana Gladića. Ulaz na predstavu je slobodan.