МУШКАРАЦ ИЗ КИКИНДЕ ПРВА ЖРТВА КОРОНАВИРУСА У СРБИЈИ

IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI

Од суботе у 20 сати престаје јавни превоз на територији целе Србије, а од недеље и кафићи, ресторани и тржни центри, најавила је премијерка Ана Брнабић .

Србији је забележен први смртни случај од коронавируса, а реч је о пацијенту из Кикинде, саопштила је премијерка Ана Брнабић на конференцији у Влади Србије.

„Морам да саопштим да смо нажалост изгубили први људски живот у борби против корона вируса. Пре неколико сати у КЦ Војводине у Новом Саду преминуо је мушкарац стар 59 година из Кикинде”, рекла је Бранбић.

Каже да је добио коронавирус од човека чији је син био у Милану и који се и сам бори сада за живот, преноси Танјуг.

Она је у своје и у име председника Александра Вучић изјавила породици саучешће.

Брнабић је рекла да је осам заражених коронавирусом у Србији тренутно у тешком стању и лекари се боре за његов живот.

Од сутра у 20 сати престаје јавни превоз на територији целе Србије, а од недеље и кафићи, ресторани и тржни центри, најавила је вечерас премијерка Ана Брнабић, као нову меру у борби против ширења вируса корона.

„Суспендујемо јавни градски превоз до даљег”, рекла је Брнабић на прес конференцији у влади Србије.

Она је најавила и да се од недеље у 20 сати затврају ресторани, кафићи и тржни центри.

На респираторима осам људи у тешком стању

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је од 135 регистрованих случајева оболелих од короне у Србији, 64 у изолацији, а осам на респираторима.

„Нажалост, имамо једног преминулог. Наши лекарски тимови боре се за животе још осам грађана”, рекла је Брнабић, преноси Танјуг.

Она је поручила да је на свима нама одговорност да покушамо да заштитимо себе, своје најмилије и најближе, породице, комшије, локалну заједницу… тиме што ћемо излазити што је мање могуће и поштовати препоруке.

„Рестриктивне мере које су донете, донете су да би се сачувало здравље нације, да бисмо имали што мање жртава у овом рату и да дамо шансу здравственом систему”, рекла је Брнабић и додала да се управо зато пооштравају мере забране кретања.

Она је навела да смо ушли у трећу недељу борбе против вируса корона, а да је иза нас најтежих 24 сата, али и да је испред нас вероватно још много дана тежих од овог данас.

Поред Торлака тестирање и на Инфективној и КЦВ

Премијерка Ана Брнабић рекла је да ће тестирање на коронавиус поред Института Торлак од сада обављати и Инфективна клиника Србије и КЦ Војводине.

Премијерка је упозорила грађане да озбиљно схвате мере владе.

„Нису ово мере за малтретирање грађана. То није да би увели полицијску државу, већ да се смањи број заражених”, истакла је премијерка и пренела да је у Италији данас забележено 627 мртвих у једном дану, а 6 000 нових заражених.

Она је указала да је данас у Србији поново било пуно људи на улицама, пуни су кафићи, као и у Италији, преноси Танјуг.

„И у Италији иду улицама, друже се, и ово је резултат тога, њихов здравствени систем није могао да издржи”, указала је премијерка.

Она је упозорила да ни наш здравствени систем неће моћи, без обзира на број респиратора и заштитне опреме, да се избори са ширењем короне, ако не смањимо притисак на њега у данима пред нама

„Људи, схватите ово озбиљно”, апеловала је она.

Брнабић је рекла и да јој је жао што су данас биле овакве вести, и да је осећала обавезу да их лично саопшти.

Она је изразила саучешће породици преминулог пацијента, као и велику захвалност докторима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *