MURAL SAŠE ILIĆA I DRAGANA MANCEA OD DANAS U APATINU

APATIN KULTURA VESTI

Što zbog negovanja likovne kulture a pre svega sportskog duha, akademski slikar, poznati muralista, Milan Milosavljević-Deroks danas je u Apatinu oslikao zid objekta Direkcije za izgradnju u ulici Duška Trifunovića. Na muralu se nalaze poznata lica iz velike porodice JSD Partizan, sa jedne strane je Saša Ilić veliki sportista i promoter fer odnosa u srpskom fudbalu, a pored njega lice još jednog velikana, fudbalera Dragana Mancea najvećeg idola Grobara. Tandem sportskih radnika za primer i ponos.

-Inicijativa je potekla od akcije „Grobaskog treš romantizma“ i grupe „JNA“ koji su zajedno samnom u Beogradu i širom Srbije uradili preko 30 murala-portreta posvećenih velikim partizanovcima. Od legendi kluba u fudbalskom, košarkaškom i sportskom smislu, do ljudi iz kulture koji su zadužili ovu zemlju na neki svoj način, a uz to bili veliki fanovi Partizana.-rekao je Deroks.

Ideju oslikavanja murala u Apatinu je pokrenula grupa partizanovih navijača „Grobari Apatin“.

-Kontaktirali su me „Grobari Apatin“ posle jedne svirke benda „JNA“ gde smo odlučili da uradimo ove portrete i u Apatinu. Nekoliko puta smo pokušavali da realizujemo akciju, ali su uglavnom vremenski uslovi predstavljali problem. Ni jutros nije krenulo dobro, ali smo bili uporni i uspeli da završimo mural do kraja.- dodaje Milosavljević

FONO Milan Milosavljević-Deroks

Mural u Apatinu, grobari apatin, partizan, sasa ilic,  (2)

Odlično organizovana incijativa koja je lepo realizovana i ovaj mural će krasiti zid u ulici Duška Trifunovića. Mesta za ovakve stvari je mnogo u gradu, a šta mislite da li neki znameniti Apatinac zaslužuje sličan portret?

Mural u Apatinu, grobari apatin, partizan, sasa ilic,  (8) Mural u Apatinu, grobari apatin, partizan, sasa ilic,  (4) Mural u Apatinu, grobari apatin, partizan, sasa ilic,  (3) Mural u Apatinu, grobari apatin, partizan, sasa ilic,  (5) Mural u Apatinu, grobari apatin, partizan, sasa ilic,  (1)