СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА СОНЋАНСКЕ МАЖОРЕТКИЊЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У згради СО Апатин организован свечани пријем за сонћанске мажореткиње

Након историјског успеха које су оствариле на Европском првенству у Сокобањи, чланице КУД “Мажорет” из Сонте имале су организован свечани пријем у згради Скупштине општине Апатин, а где су им домаћини били председник и заменик општине Апатин, Милан Шкрбић и Дубравка Кораћ.

– Оно што ме посебно радује, то је сазнање да су наши пријатељи из Сокобање, одакле сте се вратиле са медаљама, инспирисани управо вама, решили да у свом месту оформе мажорет клуб. У име локалне самоуправе честитам вам на успеху, а ми, иако у буџету немамо много новца, гледамо да за спорт издвојимо што је више могуће. Осим средстава које смо издвојили за мажореткиње по конкурсу, потрудили смо се и да организујемо аутобус за Европско такмичење, а где сте били у могућности да идете са својим родитељима, за шта смо издвојили око 250.000 динара. Како сте нас поново обрадовали медаљама, осим прикладних букета цвећа, локална самоуправа је решила да из буџета одвоји додатних 100.000 динара за клуб, као скромну награду за ваш успех, рекао је у свом обраћању председник општине Апатин, Милан Шкрбић.

Дубравка Кораћ, заменица председника општине Апатин, такође је честитала мажореткињама на историјском успеху и признала им како се бојала, након опроштаја са претходном генерацијом, да клуб неће истрајати.

– Тим пре што сам била забринута за ваш опстанак, овај нови успех посебно ме је обрадовао. Ваш изузетан успех на Европском првенству потврда је да сонћанске мажореткиње које су до сад доносиле само врхунске резултате имају наследнице које су вредне пажње. Мало је села у Војводини за које се надалеко чуло, а за Сонту свакако сви знају, и то због вас, рекла је Кораћева и изразила жаљење због лошег здравственог стања дугогодишњег председника КУД-а “Мажорет”, Адама Видаковића, и пожелела му брз опоравак.

– Желим вам да наставите овако и да секција у Апатину такође заживи. Иако су мажореткиње бренд Сонте и сви их вежемо управо за то село, наша су сазнања да је велик број девојчица у Апатину које желе да се укључе и то је заиста нешто на шта смо сви поносни, закључила је Дубравка Кораћ.

dav
sdr

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *