МУП: ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВОЗАЧА ТРАКТОРА И РАДНИХ МАШИНА

HRONIKA VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, у циљу повећања безбедности саобраћаја, у наредном периоду појачано ће контролисати возаче трактора и радних машина, са посебним акцентом на откривање прекршаја који су и најчешћи узроци саобраћајних незгода у којима учествује ова категорија возила.

Из сомборске полиције апелују на возаче трактора и радних машина да им светлосно-сигнални уређаји на возилима буду исправни, да користе жуто ротационо светло ноћу и у условимa смањене видљивости, као и да им прикључци за радове буду означени на прописан начин.

“Подсећамо возаче ових возила да поштују и друге одредбе Закона о безбедности саобраћаја на путевима, да поседују возачку дозволу одговарајуће категорије, да возилом не управљају под дејством алкохола, да се са обрадивих површина укључе када се увере да је то безбедно, да на коловоз не наносе земљу и блато, као и да им возила буду технички исправна”, стоји у допису Полицијске управе Сомбор.

На возилу и прикључном возилу може се превозити онолико особа колико је означено у саобраћајној дозволи, на местима која су за то предвиђена, па се тако на прикључном возилу које вуче трактор може превозити највише пет особа, а у товарном простору мотокултиватора три. Особе које се превозе у товарном простору не смеју стајати, седети на страницама каросерије, на нестабилном терету или терету који прелази висину товарног сандука, док се деца која нису навршила 14 година смеју превозити само у пратњи пунолетног лица.

Из МУП-а апелују и на све остале учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да посебну пажњу обрате на возаче трактора и других радних машина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *