МУП АПЕЛУЈЕ НА МОТОЦИКЛИСТЕ ДА ПОШТУЈУ САОБРАЋАЈНЕ ПРОПИСЕ

APATIN HRONIKA VESTI

Министарство унутрашњих послова, имајући у виду повољне временске услове који нам предстоје, а који доносе почетак мото-сезоне и већи број двоточкаша у саобраћају, апелује на све возаче мотоцикала да поштују саобраћајне прописе, посебно оне који се односе на ограничење брзине кретања.

Из Управе саобраћајне полиције упозоравају да су анализе показале, да је најчешћи узрок саобраћајних незгода у којима су страдали мотоциклисти губитак контроле над мотором услед неприлагођене брзине, па возачима мотоцикала поручују да обавезно користе заштитне кациге, као и друге делове заштитне опреме.

Из МУП-a апелују и на све возаче других возила да обрате посебну пажњу на мотоциклисте, да не врше нагле маневре возилом, као и да користе возачка огледала и показиваче правца.

Саобраћајна полиција ће у наредном периоду обављати активну контролу возача мотора, али и свих других учесника у саобраћају употребом службених мотоцикала.

“Свим учесницима у саобраћају, посебно мотоциклистима, поручујемо да одговорним понашањем и поштовањем прописа чувају свој, али и туђе животе”, стоји у саопштењу МУП-а.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *