MLADOST I BSK PODELILI PO BOD, BEZIDEJNA IGRA I “MUČENJE FUDBALA”

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Nije Mladost u subotu bila niti bleda senka one ekipe koja je u prva dva prolećna kola odigrala sjajno, koja se muški “pobila” sa favoritima i osvajala bodove. I ovog puta su se “đavoli” namerili na dobrog i organizovanog protivnika, koji je na osnovu svega prikazanog više zaslužio ceo plen. Domaći su odigrali bez ritma i ideje i što je zabrinjavajuće, bez ijedne prave prilike za postizanje gola. Na kraju, duel Apatinaca i Brestovčana u okviru 19. kola Vojvođanske lige – grupa “Sever” završen je najnepopularnijim rezultatom – 0:0.

Apatinska publika je prepoznala dobar start prolećnog dela prvenstva domaće ekipe i okupila se na stadionu kraj Dunava u natprosečnom broju, ali je ostala uskraćena za pozitivnu reakciju sa terena. Od početka susreta bilo je jasno da će ovaj meč odlučiti eventualno jedan kiks, jer su obe ekipe uglavnom igrale na sredini igrališta, sa tek povremenim izletima u zonu protivničkog šesnaesterca. Videlo se koliko “đavolima” nedostaje Daniel Faber, jer je on u ovom trenutku jedini igrač Mladosti koji može da unese nemir u protivnički tim i stvori razliku.

U prvom poluvremenu nije bilo gotovo nikakvih uzbuđenja dok u drugom možemo izdvojiti dve ili tri prilike za goste, koje nisu iskoristili Milanović i Rančić. I to bi praktično bilo sve! Mladost koliko god to čudno zvučalo, treba biti zadovoljna ovim bodom, jer je izboren u okolnostima koje nisu išle na ruku Apatincima. Mnogo elemenata nije valjalo, mnogo osnovih, tehničkih grešaka je viđeno, a u opštu letargiju su se uklopili i najiskusniji igrači. Vremena za razmišljanje nema, jer raspored šampionata to ne dozvoljava pa je potrebno brzo razmrdati ekipu.

Već u sredu 11. aprila na programu je naredno kolo, 20. po redu, u kojem će turijska i apatinska Mladost u mestu koje je nadaleko poznato po dobroj kobasici i festivalu ove mesne prerađevine, odigrati veoma važan meč za oba tima. Susret je na programu u 16 sati.

 

Rajko Bošković